Dat schrijven ontwikkelaar Lars Rasmussen en productmanager Stephanie Hannes in een blogpost. De gebruikers mogen vervolgens ook nog mensen in hun omgeving uitnodigen, net zoals dat in het begin met Gmail ging. Wave, zo schrijven de twee Googlemensen, is namelijk veel nuttiger als je vrienden, familie en collega’s het ook hebben. En als deze eerste preview goed gaat, dan zullen er nog meer mensen uitgenodigd worden.

Wel wijzen ze er op dat Wave nog niet helemaal af is. Soms komt er nog wel eens een crash voor, delen van het systeem zijn langzaam en de user interface is hier en daar slordig. Bovendien zijn er een paar belangrijke features nog niet helemaal geïmplementeerd.

Wave moet alle webdiensten, zoals Gmail, Google Docs, Google Talk, Picasa, Blogger en Sites op één plek samenbrengen. Daarnaast is er plek voor externe diensten als Twitter en spelletjes als Sudoko. Google zet Wave niet direct in de markt als een SharePointkiller, maar zo wordt het wel gezien.

Je kunt een uitnodiging aanvragen op de site. Wave werkt met alle modern browsers, maar gebruik je Internet Explorer, dan zal je wel gevraagd worden om de Chrome plug-in te installeren. Natuurlijk kun je dat ook gewoon weigeren en dan zou het allemaal ook moeten werken.

Bron: Techworld