Voeg synchronisatie toe

Office 2010 Web Apps is de webgebaseerde versie van Office, waarin je online Office documenten kunt aanmaken. Die documenten kun je vervolgens ook openen in de lokale versie van Office. Maar er is een belangrijk ding dat Web Apps niet doet, en dat is een serieus gemis: De bestanden worden niet automatisch gesynchroniseerd. Files die je met Office Web Apps maakt, worden dus niet gesynchroniseerd naar je pc, zoals dat in Google Docs gebeurt. Dit is echt een serieuze tekortkoming, en dit zorgt ervoor dat de apps lang niet zo nuttig zijn als zou moeten.

Dat deze functionaliteit niet in Office zit is verrassend, omdat Microsoft prima synchronisatietechnologie heeft in Windows Live Mesh en Windows Live Sync. Dat synchronisatie niet is ingebouwd geeft Google een voorsprong, en vanuit het standpunt van Microsoft is dat geen goed idee.

Laat Excel Web App grafieken aanmaken

Dit is verrassend: De Web App versie van Excel kan geen grafieken aanmaken. Dat kan het niet in de beta, en Microsoft zegt dat de uiteindelijke versie het ook niet zal kunnen. Hoe kan Microsoft zo’n stukje basisfunctionaliteit weglaten?! Zo moeilijk kan het niet zijn. Dit soort nalatigheid is echt verbijsterend.

Maak de Powerpoint Web App sterker

De PowerPoint Web App kan geen achtergronden toevoegen aan een presentatie, of animaties tussen slides. Dat is in de beta het geval, en ook in de uiteindelijke versie. Dit zou anders moeten, want het zijn basisfuncties van elk goed prestentatieprogramma.

Integreer Facebook

Waarschijnlijk de mooiste toevoeging aan Office is de Outlook Social Connector. Die stelt third parties en websites in staat om tools te schrijven waarmee sociale netwerksites kunnen worden geïntegreerd in Outlook. Binnen Outlook kun je dan bijvoorbeeld zien wat de je Facebookvrienden aan het doen zijn, en je kunt makkelijk updates krijgen van LinkedIn.

Dat is een geweldige nieuwe feature… maar je hebt er nog niets aan. Microsoft heeft de connectors namelijk nog niet geschreven. Dus moet Microsoft direct nauw gaan samenwerken met Facebook, LinkedIn en andere sites om die connectors te schrijven, liefst nu al, tijdens de beta. Potentieel is het een killer feature, en het zou fantastisch zijn als we er al direct gebruik van zouden kunnen maken.

Voeg Twitter toe aan Outlook

Een ding ontbreekt duidelijk nog aan Outlook, de Twitter-integratie. Het lijkt er niet op dat de Outlook Social Connector erop is gemaakt met Twitter samen te werken, en dat moet veranderen. Je zou moeten kunnen tweeten en tweets kunnen volgen, direct vanuit Outlook.

Bron: Techworld