Meer Business How-To

 • fncijfabbwzvzj5b

  Fedora 16 biedt altijd de juiste tijd met Chrony

  Alle hedendaagse Linux-distributies hebben een ntp-client die de tijd juist zet via een tijdserver. In Fedora 16 gebeurt dat door Chrony, dat aangepast is voor systemen die niet constant online zijn.

  15 nov 2011

 • w2aexhvv1an6q0pr

  4 Keiharde wetten voor veilig programmeren

  Wie is er schuldig aan al die Lektober-lekken? Ook de ontwikkelaar zal af en toe aangewezen worden, maar hou je aan de volgende tips en je kunt je handen wassen in onschuld. Nou ja gedeeltelijk dan...

  31 okt 2011

 • fe8twg0pf8u5weu0

  Gebruik Rsync op Windows met DeltaCopy

  Linux-gebruikers zijn wel bekend met het programma Rsync om incrementele back-ups te maken. Onder Windows kun je Rsync ook gebruiken dankzij DeltaCopy, dat Rsync in een pakket met Cygwin aanbiedt.

  18 okt 2011

 • hhx7i94v6u0zj6zd

  Rekenen met ip-adressen

  Iedere netwerkbeheerder zal wel eens wat rekenbewerkingen met ip-adressen moeten uitvoeren. Hierbij een programmaatje om je berekeningen foutloos uit te voeren.

  06 sep 2011

 • 1h51ktwjuu0gf1u7

  6 tips voor veilig hosten

  Hostingklanten gaan er vaak vanuit dat de hoster zijn veiligheidsbeleid goed op orde heeft. Toch kan de klant zelf ook nog veel doen om veilig te blijven. We zetten een aantal adviezen op een rij.

  16 aug 2011

 • 5ufrpod04s1zjwn8

  Wissel van terminal met Reptyr

  Iedere Linux-beheerder gebruikt wel eens Screen om een programma aan een andere terminal te koppelen. Maar wat als je vergeten bent Screen op te starten? Reptyr komt dan te hulp.

  19 jul 2011

 • udukgw7e4k0abj8b

  Bestandsbeheer met FreeCommander

  Iedere IT-Pro heeft een set programma's die overal mee naar toe gaan. Een goede bestandsmanager hoort daar bij, maar iedereen heeft een eigen voorkeur. Webwereld zoekt in deze serie naar de beste.

  20 jun 2011

 • wsjpmx3tq6r3q0cg

  Eenvoudig anoniem surfen met de Tor Browser Bundle

  Dankzij Tor kun je anoniem surfen, maar Tor is niet door iedereen even eenvoudig te installeren en te configureren. Gelukkig heeft het Tor-project hiervoor een oplossing: de Tor Browser Bundle.

  02 jun 2011

 • dvphjxzkv84jqvmq

  Bestandsbeheer met Total Commander

  Iedere IT-Pro heeft een set programma's die overal mee naar toe gaat. Een goede bestandsmanager hoort daar bij, maar iedereen heeft een eigen voorkeur. Webwereld zoekt in deze serie naar de beste.

  31 mei 2011

 • 88m4550fbfzhso5o

  5 veilige alternatieven voor je lekke Dropbox

  Dropbox blijkt lek. Maar waarom zou je überhaupt voor de meest populaire opslag- en data-uitwisseldienst gaan, als er zulke aantrekkelijke a

  15 apr 2011

 • wfef2468toyvy0f0

  Print foutmeldingen direct uit met Hardcopy

  Iets op papier is vaak toch handiger dan alleen digitaal, dat weet ook de systeembeheerder die iets op zijn beeldscherm ziet en graag wil bewaren. Dat is handig te realiseren met Hardcopy.

  15 apr 2011

 • itjngbcb4czrunef

  Bouw eenvoudig virtuele machines met Vagrant

  Moet je vaak een virtuele machine opzetten, dan kan Vagrant je daarbij helpen. Deze tool bouwt eenvoudig een virtuele machine in VirtualBox met de door jou ingegeven configuratie.

  01 mrt 2011

 • 2wgahpk59rjp2xo7

  Bekijk dezelfde uitvoer op al je servers

  Wie veel servers te beheren heeft, zal geregeld precies hetzelfde logbestand op al deze servers willen bekijken. Maar van één voor één op elke server inloggen word je moe. De oplossing: ClusterSSH.

  08 feb 2011

 • o5jex40b5esbry49

  FreeBSD op Amazon EC2

  Tot nu toe bleven FreeBSD-liefhebbers bij Amazon EC2 in de kou staan, maar daar komt verandering in: de FreeBSD-ontwikkelaars hebben een experimentele versie van FreeBSD 9 uitgebracht die op Amazons cloud draait. Wie nog geen gebruiker is van Amazon EC2, kan dit zelfs gratis uitproberen.

  14 dec 2010

 • rc1iy6dictm6oufm

  Rootkit valt VPN sessies aan

  Nieuwe versies van de ZeuS trojan blijken login-gegevens te stelen van netwerk apparatuur. Er is een nieuwe code ontdekt in ZeuS die data steelt van Citrix VPN tools.

  16 nov 2010

 • itjngbcb4czrunef

  Wat desktop virtualisatie echt inhoudt

  Afhankelijk van wie je het vraagt, is desktop virtualisatie een geweldige nieuwe trend in de ICT of juist een dure grap waar weinig animo voor is.

  08 nov 2010

 • f9v37qeepd0kd1e3

  Harm Veenstra: "Die #%[email protected]# enter-knop!!"

  Harm Veenstra is een breed gecertificeerde sysadmin die bij de wat grotere bedrijven heeft gewerkt de afgelopen jaren. Hij is een fanatiek Powershell fan en is niet onverdeeld gelukkig als hij een uur moet rijden omdat er een keer te veel op de enter knop is gedrukt.

  21 okt 2010

 • r3tskmhav1gbhwyw

  Een tool waar je gelukkig van wordt

  Veel tools voor systeembeheerders zijn uiteindelijk toch gericht op het werk zelf. Gemakkelijker een server controleren, gemakkelijker de logs verzamelen, sneller alle servers pingen. De goede beheerder denkt echter ook af en toe aan zichzelf. Maxto is een voorbeeld van zo’n programma waar je gewoon gelukkig van wordt ongeacht het aantal falende harde schijven of crashende vm’s.

  09 sep 2010

 • am6ss5c7dzj6jwm5

  Makkelijker beheer met Deltacloud

  Veel verschillende clouds maken het beheer lastig. Maar met Deltacloud kun je meerdere clouds beheren in één enkele omgeving.

  25 aug 2010

 • iqr80oq86imyh54y

  6 Open source projecten die je moet proberen

  Als het om open source prjecten gaat heeft de ICT-wereld de laatste tijd de meeste terughoudendheid overwonnen. Maar dat is niet altijd zo geweest, en er zijn nog steeds genoeg bedrijven die weigeren om open source software te overwegen. Toch geven de meeste mensen nu toe dat open source tools geweldige hulpmiddelen kunnen zijn voor elke organisatie en dat ze niet direct je code op straat gooien, wat mensen in het verkoopkanaal ook mogen zeggen.

  11 aug 2010

1x1 pixel