Het is de tiende keer dat de sysadmindag wordt gevierd. In 2000 heeft Ted Kekalos bedacht dat systeembeheerders ook wel eens een bedankje verdienen. Zij zorgen er toch voor dat computers functioneel zijn, dat iedereen makkelijk kan werken, dat spam gefilterd wordt, dat virussen geen kans krijgen, dat inbrekers buiten blijven, dat de nodige software wordt geïnstalleerd, dat de printer werkt, en ga zo maar even door.

En als iets even niet werkt, dan kan iedereen zijn sysadmin daarop aanspreken, wat iedereen het hele jaar dan ook enthousiast doet.

Maar vandaag is het tijd om de sysadmin te trakteren, te fêteren, te feliciteren, of in ieder geval een keer te bedanken!

Volgens de peiling heeft 40 procent van de sysadmins het gevoel dat ze nooit bedankt worden. 27 procent zou het fijn vinden als er een keer waardering over hun inspanningen wordt uitgesproken. Dat zijn wat ons betreft ontstellende cijfers.

Wat zijn jullie ervaringen? Ben je vanochtend verrast? Hebben je collega’s je getrakteerd op op taart met slagroom. Of dronken ze sacherijnig hun koffie alsof er niets aan de hand was? Laat het ons weten, liefst compleet met foto’s. Stuur ze naar [email protected] Bron: Techworld