Volgens Bandspeed handelt de BSP1000-chipset onder meer het frequentiebeheer, beveiligingsmanagement en het regelen van dataverkeer (traffic prioritization) af. De fabrikant breekt daarmee met de traditie waarbij access points verbonden zijn met een switch om beheer- en beveiligingstaken te centraliseren.

"We zijn niet tegen een controller of switch", zegt William Eversole, algemeen directeur van Bandspeed. "Maar veel bedrijven blijven nu nog onbediend door de kosten van een switch." Zelfs de goedkopere switches van Cisco, Aruba en Trapeze zijn duur betaald, vindt Eversole.

De Bandspeed BSP1000 bevat een media access control-layer en baseband, vangt signalen op om storingen te minimaliseren en creëert 802.11a/b/g-'radio's' op elk access point.

De beheerapplicatie – die queries toestaat op de access points en laat zien welke clients en apparaten zijn aangesloten – wordt op de pc van de administrator zelf geïnstalleerd.

De chipset wordt op korte termijn in de winkels verwacht, meldt Bandspeed. Prijzen zijn nog niet bekend. Bron: Techworld