Remmina (de naam komt van "Remote Mini Assistant") is ideaal voor systeembeheerders die tientallen desktops van een afstand moeten kunnen besturen. De auteur positioneert Remmina ter vervanging van de niet zo gebruiksvriendelijke RDP-client tsclient en de standaard remote desktop viewer client van GNOME, Vinagre, dat voorlopig alleen VNC en SSH ondersteunt.

Remmina biedt zowel RDP, VNC als XDMCP in één gebruikersinterface aan. Voor elke verbinding kunnen heel wat opties ingesteld worden en alle protocols kunnen over een SSH-verbinding getunneld worden. Bovendien laat het programma toe om het scherm van je remote desktop te scrollen, waardoor het ook erg handig is wanneer je met je netbook op de baan bent.

In fullscreen-modus heb je een zwevende toolbar waarmee je naar de venstermodus kunt overschakelen, de desktop kunt minimaliseren, enzovoort. Remmina gebruikt bovendien Avahi om computers op je netwerk te ontdekken. Daarnaast is er nog een Remmina panel applet voor GNOME of Xfce, onder andere met een drop-down menu voor snelle toegang tot je verbindingen. Voor Ubuntu, dat nog Remmina's voorloper Grdc bevat, is er een PPA om de recentste versie van Remmina te installeren.

Bron: Techworld