Het bedrijf heeft een onderzoek uitgevoerd onder bedrijven in de drie grote Angelsaksische economieën (de VS, Canada en Groot-Brittannië). In de VS is 14 procent van alle 'informatiewerkers' voorzien van een smartphone. Dat is althans de stand van eind 2009. Maar liefst 64 procent van alle werknemers zijn erin geïnteresseerd om een smartphone te gaan gebruiken voor hun werk, waarmee de apparaatjes veel meer interesse genieten dan de nummer twee in de lijst van mogelijke zakelijke technologieën, instant messaging (waar slechts 24 procent eventueel in geïnteresseerd is).

Op basis van de enquête verwachten de analisten dat dat percentage zal klimmen naar niet minder dan 70 procent van alle medewerkers. Dat betekent dat al die werknemers in bezit zullen zijn van een BlackBerry, iPhone, Android of soortgelijk apparaat die ze gebruiken voor hun werk. Dat betekent trouwens niet dat de handhelds 'van de zaak' zullen zijn, aangezien zeker Amerikaanse bedrijven liever zien dat hun werknemers zelf betalen voor hun apparaat.

En dus vindt Forrester dat ict-afdelingen klaar moeten zijn voor het ondersteunen van de smartphone binnen hun ict-omgeving, zeker omdat de ondervraagde ict'ers een veel lagere groei in gedachte hebben. Die verwachten volgens Forrester namelijk een groei van 30 procent over de komende drie jaar, en dat is volgens de onderzoekers onrealistisch pessimistisch. Het percentage van volledige ondersteuning van smartphones ligt onder grote bedrijven dan ook lager dan je zou verwachten: 46 procent van de grote ondernemingen ondersteunt smartphones volledig. Onder middelgrote en kleine bedrijven ligt dat percentage iets hoger, 61 procent.

Maar je kunt de uitkomsten met een flinke korrel zout nemen. Afgelopen lente verklaarde de analistenfirma de smartphone nog dood, terwijl het bedrijf later 2009 stilzwijgend uitriep tot jaar van de smartphone.

Bron: Techworld