Voor veel taken is de commandline veel efficiënter dan de GUI. Dat erkent ook Google. “Heb je er ooit naar verlangd om een folder vol met foto’s te uploaden naar Picasa met de commandline? Wij wel, afgelopen zomer. We wilden zeggen:

$ google picasa create --title "My album" ~/Photos/vacation/*.jpg

Dus hebben we een programma geschreven waarmee dat kon, en nog veel meer”, schrijven Jason Holt en Tom Miller van Google bij de introductie van GoogleCL. Ergens anders geeft Google voorbeelden van het gebruik van de commandline.

GoogleCL is een Python applicatie, en voorlopig is het vooral gericht voor gebruik op Linux. Er is een tarball en een .deb pakket. Verder hoopt Google dat het bij de volgende releases wordt opgenomen in de repositories van Debian en Ubuntu. Maar Isaac Truett, een onafhankelijke ontwikkelaar, heeft het ook al ingezet op Windows en legt uit hoe je het daarop aan de praat kunt krijgen.

De reacties op het programma zijn enthousiast. Truett schrijft dat hij geen idee had dat dit zo populair zou worden, en de reacties op de aankondiging van Google worden gedomineerd door ‘Wow!’, ‘Love it!’ en ‘Awsome’, al is het ook ‘Kinda geeky for an ordinary consumer’.

Bron: Techworld