Naast de wedijver op het vlak van snelheid, gaan de browserwars natuurlijk vooral om marktaandeel. In augustus is het aandeel van Firefox ongeveer gelijk gebleven en heeft een aandeel van 22,9. Chrome en Safari hebben iets gewonnen en hebben nu een marktaandeel van respectievelijk 7,5% en 5,2%. Chrome groeide daarbij het meest, met vier-tiende van een procent. Het aandeel van Opera zakte naar 2,4%.

IE verliest weer

IE is in augustus met drie-tiende procent gezakt naar een marktaandeel van 60.4%. Nadat het aandeel van Microsoft’s browser in de maanden juni en juli met zes-tiende en vier-tiende procent was gestegen, kwam de daling als een verrassing.

Daarmee is IE in elk geval de grootste verliezer van augustus en Chrome de grootste winnaar. Volgens Vince Vizzacarro, vice president bij Net Applications, lijkt de lijn van augustus eigenlijk weer precies op de tijd van voor de groei van IE in de twee maanden daarvoor.

Internet Explorer

Hoewel het aandeel van IE in tien van de afgelopen twaalf maanden een daling vertoonde, schepte de directeur van Microsoft’s IE team Ryan Gavin toch op over de vergroting van het marktaandeel van Internet Explorer 8. Die steeg namelijk in augustus met 1,17%, waarmee het totale marktaandeel van IE 8 32,04% is.

Internet Explorer heeft een campagne lopen om mensen van Internet Explorer 6 af te krijgen en naar Internet Explorer 8 te begeleiden. Dat gaat Microsoft goed af, maar Gavin geeft wel toe dat lang niet iedere IE6-gebruiker trouw blijft aan Microsoft. In totaal is het marktaandeel van Microsoft het afgelopen jaar met 6,5% gedaald.

Bron: Techworld