Gebruikers in organisaties die de synctool gebruiken moeten toch af en toe even in Gmail kijken of ze niet meer berichten hebben dan die ze in Outlook zien. Google erkende de bug op 12 maart en beloofde een fix voor begin deze week. Deze oplossing moet vandaag worden uitgerold.

Op het Google Apps Forum stelt Wesley van Google dat de bug begin maart voor het eerst is opgedoken. Maar exmicrosoftie zegt in zijn reactie dat hij dit probleem al eind februari heeft aangekaart. In een andere thread wordt duidelijk dat het probleem al veel langer bestaat, misschien zelfs al vanaf juli vorig jaar.

Wesley beweert bovendien dat het probleem zich alleen voordoet als een gebruiker Outlook een aantal dagen achtereen niet heeft gebruikt. Maar ook dat wordt tegengesproken in de reacties. Hoe wijdverbreid of ernstig het probleem werkelijk is wordt niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het heel vervelend kan zijn als een bericht waar je op zit te wachten niet bij je wordt afgeleverd.

Google heeft de synctool vorig jaar juni geïntroduceerd, zodat Appsgebruikers die verknocht zijn aan Outlook deze client toch kunnen blijven gebruiken. Daarmee werd de overstap van Exchange op Apps aanzienlijk pijnlozere voor de gebruikers.

Bron: Techworld