1. AppGuyver

AppGuyver Composer 2 is een webgebaseerde bouw- en hostingdienst voor hybride iOS en Android multipage-apps. De tool is gebaseerd op de Supersonic UI framework en biedt native UI-elementen, page transitions, modals, navigatiebalken, tabbalken, drawers en meer om je app een native look-and-feel te geven.

Je kan beginnen met het bouwen van door te kiezen uit een stuk of zes templates of zelf iets bouwen. Als je code wilt schrijven kan je custom modules maken. Je app kan verschillende tekstuele en numerieke data ontvangen uit verschillende bronnen.

Als je klaar bent om je app te publiceren kan je deze bouwen en uitrollen via AppGyver cloud. Er kan een companion-app gebruikt worden om je werk te previewen en te testen op een Android of iOS-apparaat. Als je app klaar is om te publiceren kunnen de builds direct naar Apple en Google's marktplaats ingediend worden.

AppGyver is gratis voor (consumenten)ontwikkelaars, kost 899 dollar voor het bouwen van drie apps en kan oplopen tot $4999 voor enterprise-ontwikkelaars die oneindig veel apps willen bouwen met deze tool.

2. Salesforce Lightning

Salesforce-ontwikkelaars hebben genoeg opties voor het bouwen van mobiele apps via de Salesforce-site. Het simpelste niveu bestaat uit het configureren van compacte layouts voor globale en branche-specifieke acties voor de Salesforce1 mobiele app van de force.com setuppagina's.

Geavanceerdere ontwikkelaars kunnen los met de Salesforce Mobiele SDK waarmee Salesforce data van native en hybride apps kan worden aangesproken. Ook bieden deze API's sjablonen om je apps er mooi uit te laten zien. Saleforce's Lightning App Builder, componenten en ontwerpsysteem maakt het mogelijk moderne enterprice-apps voor desktops, tablets en mobiele apparaten te bouwen.

Het Salesforce Playform kost 25 dollar per gebruiker per app per maand.

3. Microsoft PowerApps

Microsoft PowerApps is een makkelijk te gebruiken builder voor web-apps die ook gebruikt kunnen worden op mobiele apparaten als iOS en Android. PowerApps Studio voor Windows is de ontwerptool; account en app-management gebeuren in een webinterface. Je kan starten met een voorbeeld-app of PowerApps automatisch iets laten genereren vanuit je databron met behulp van heuristiscs gebaseerd op de datavelden. Daarna kan je het ontwerp van je app naar wens aanpassen en publiceren.

De databronnen die deze tool kan gebruiken zijn onder andere Excel-bestanden die zijn opgeslagen op OneDrive for Business, Microsoft Dynamics CRM Online records, Azure SQL Databasetabellen, Office 365 Exchange data, Twitter, Microsoft Translator en je eigen Swagger API's. Daarnaast kan je ook formules toevoegen aan je app. Je kan deze apps overigens alleen maar delen binnen je eigen domein.

PowerApps is gratis, maar is ook beschikbaar in abonnementsvorm voor 7 dollar per maand.

4. OutSystems Platform

OutSystems levert een low-code rapid application development (RAD) en delivery-platform die .Net of Java code genereert op basis van je platformkeuze. OutSystems geeft je de mogelijkheid webapplicaties te maken die zowel moiele apparaten als desktops ondersteunt. De ontwikkelomgeving draait op Windows, het platform kan zowel op Windows en IIS draaien alsook Linux en een Java application server. De tool kan verder overweg met alle grote databases als SAP, Amazon RDS, e-mail, SMS, en cloudsystemen zoals die van Facevook en Dropbox.

Outsystems is een gecompliceerd systeem met veel bewegende onderdelen en je zal aardig wat moeten leren voordat je met dit systeem aan de slag gaat. Als je dat echter gedaan hebt, kan je prachtige software maken en gebruik maken van de Forge of de Cordova community. Het is een mooi hybride platform die het zeker waard is even naar te kijken.

Outsystems Platform kan gratis worden gebruikt voor 30 dagen en kost daarna 2100 dollar per maand per omgeving.

5. Alpha Anywhere

Alpha Anywhere is een databasegeorienteerde RAD-tool die uitblinkt in het maken van web en hybride mobiele apps die offline kunnen werken. Het geeft ontwikkelaars de mogelijkheid snel goede apps te met verrassend goede prestaties en een native look-and-feel.

De SQL database-ondersteuning is zeer sterk en geeft je de mogelijkheid native SQL-dialecten van elke database te gebruiken als je dat wilt. Of je kan gebruik maken van Alpha's Portable SQL facility welke de juiste Native SQL uitspuugt voor de databaseverbinding die je op dat moment gebruikt. Alpha's ondersteuning voor offline mobiel gebruik is ook zeer compleet en reduceert de ontwikkeling van dataconflict-oplossing tot enkele kliks.

Alpha Anywhere, Alpha software kost minimaal 1499 dollar per jaar.

6. Kony Visualizer

Toen Kony uitkwam in 2007 lag de nadruk van dit framework vooral in de consumentenhoek. Tegenwoordig zijn daar B2E-mogelijkheden bij gekomen. Kony kan worden gebruikt als organisaties apps willen bouwen die gebruik willen maken van veel native features in verschillende mobiele besturingssystemen.

De omgeving kan worden gebruikt om apps te bouwen voor tablets, smartphones, featurephones, mobiele browsers en zelfs desktop browsers.

Deze tool is een drag-and-drop ontwikkelomgeving voor het bouwen van native mobiele- en webapps voor telefoons, tablets, desktops en wearables. Achter de schermen gebruikt Koni een JavaScript API. De Masters multichannel template engine is een herbruikbaar template-framework dat een simpele UI kan maken voor mobiel, tablet en desktop formfactors.

Een mooie toevoeging is dat je mooie end-to-end Apple Watch-applicaties kan maken in de application canvas en business logic toe kan voegen door Watch APIs te gebruiken om een communicatiekanaal op te zetten tussen je mobiele applicatie en je horloge.

Kony kan ook Photoshop-ontwerpen comverteren naar Visualizer forms als je de Kony plug-in gebruikt voor Photoshop.

Kony is gratis te gebruiken en er zijn ook verschillende per-gebruiker abonnementsvormen beschikbaar.

7. Verivo Software

Verivo software specialiseert zich in lichtgewicht native client-side applicaties waardoor dit een goede kandidaat is voor enterprises die een grote reeks aan apparaattypen moet ondersteunen en platformen met gelimiteerde ontwikkelmiddelen. Verivo zorgt voor visuele en functionele elementen die gedeeld kunnen worden voor verschillende platformen om een consistente gebruikerservaring ongeacht het platform waar zij op werken.

8. Adobe PhoneGap Enterprise

Adobe heeft Nitobi Software, de maker van het populaire PhoneGap, overgenomen in 2011. PhoneGap werd vroeger gebruikt om HTML5 apps te wrappen in native containers waardoor het een goede keuze was voor bedrijven die apps bouwen die zwaar leunen op multimedia. Of organisaties die mobiele web applicaties die zijn ontwikkeld voor andere platformen (bijvoorbeeld Sencha, Dojo Mobile, jQeury Mobile en anderen). De applicatie is beschikbaar voor Windows Linux en OS X.

9. Appery.io

Dit platform is gebouwd met de cloud, visuele development tools en geintegreerde backend-diensten in het achterhoofd. Appery.io wordt gebruikt door enterprises als AT&T, ESPN en Samsung. Het heeft een zeer krachtige Visuele app builder tool aan boord.

10. Appcelerator

Deze ontwikkelomgeving is gebaseerd op Eclipse. Het Titanium mobile platform kan gratis worden gedownload en heeft standaard integratie voor verschillende clouddiensten aan boord. Dit is een goede keuze voor organisaties die veel doen aan multi-OS application development.

11. AppMachine

AppMachine is een tool waarvan de makers beweren dat het appbouwers helpt zo makkelijk mogelijk een app te bouwen, en dat klopt. De makkelijkste manier om met deze tool een app te bouwen is door het je website te laten scannen. De tool gebruikt de content-feeds van je site en maakt er "building blocks" van. Het is een goede, goedkope manier om een simpele app te bouwen.

12. AppMakr

Voor £6 per maand helpt AppMakr je met het bouwen van een iPhone, Android app of HTML 5 mobiele website op basis van jouw content of dienst. Het is een code-vrije oplossing die binnen enkele minuten iets bruikbaars oplevert. Ontzettend handig voor als je even snel iets op poten wil zetten. Verwacht niet meteen de beste oplossing en houd in je achterhoofd dat je een paar keer terug zal moeten gaan naar AppMakr om het een en ander te wijzigen.

13. AppYourself

Deze tool laat je helemaal gratis een voor niets een app bouwen! Totdat je 'm wilt publiceren, dan zal je ongeveer 18 pond moeten betalen. Gebruikers kunnen gebruik maken van partnerschappen met Open Table en Resmio waardoor ecommerce mogelijkheden vrij makkelijk kunnen worden toegevoegd. AppYourself heeft een groot aantal "building blocks" beschikbaar en de interface is zeer makkelijk te gebruiken.

14. Appy Pie

Appy Pie heeft een vrij simpele, maar gratis versie (met advertenties) beschikbaar maar kan geüpgraded worden tot een versie die 24 dollar per maand kost. Deze versie geeft je de mogelijkheid je apps te bewerken en te publiceren op zo'n beetje elk beschikbaar platform.

15. Bizness Apps

Ook voor deze tool hoef je geen enkele programmeer-ervaring te hebben. Bizness Apps biedt een simpele manier aan om bestaande content van websites en social media samen te voegen tot een app. Je kan alle veranderingen in real time volgen. Zeer handig voor de MKB'er die "ff snel" een app nodig heeft. Daar staat uiteraard wel tegenover dat bedrijven die leunen op apps snel tegen limieten aan zullen lopen.

16. Como

Como is een van de grootste app-bouw-platformen die je kan vinden op het web. Op dit moment zijn er ongeveer een miljoen apps die leunen op de infrastructuur van deze tool. Gebruikers kunnen een template en navigatiestijl kiezen en makkelijk hun eigen artwork toevoegen.

17. Dojo Mobile

Dojo Mobile is een open source ontwikkelframework dat wordt ondersteund door de Dojo Foundation. Deze tool kan gratis worden gedownload en kan commercieel worden gedistribueerd als onderdeel van IBM's WebSphere. Een goede keuze voor organisaties die een lichtgewicht, open source mobiel web framework nodig hebben die goed kan samenwerken met de Dojo Toolkit.

Dojo geeft ontwikkelaars de mogelijkheid HTML, JavaScript en CSS te gebruiken om interactieve mobiele webpagina's te bouwen die zowel op de desktop- als op Webkit-ondersteunende mobiele apparaten werkt.

18. GameSalad

Deze ontwikkeltool is net even anders dan de eerdergenoemde tools in deze lijst. De makers van deze tool beweren dat het mogelijk is binnen een uur een game te bouwen.

19. Good Barber

Good Barber is bekend om het maken van zeer mooie apps in vier simpele stappen. In tegenstelling tot veel andere makkelijke app-bouwtools, legt deze tool de nadruk vooral op het design. Het toevoegen van de content komt op de tweede plaats.

20. jQuery Mobile

Bedrijven die zich bezig houden met jQuery kunnen makkelijk de overstap maken naar jQuery Mobile. Dit framework maakt het mogelijk HTML, JavaScript en CSS te gebruiken om interactieve mobiele webpagina's te bouwen voor verschillende mobiele besturingssystemen. Dit pakket kan in samenwerking met PhoneGap gebruikt worden om hybride mobiele applicaties bouwen.

21. Mobile Roadie

Deze tool is wat duurder dan de andere oplossingen in deze lijst maar heeft zichzelf dan ook al lang en breed bewezen. Bedrijven als Disney, Universal en TED.org hebben met deze tool al aardig wat apps geproduceerd. Ook Mobile Roadie heeft een hoop mooie ontwerpsjablonen aan boord.

Maar ook extra functies als chat, het spelen van muziek en geo-targeting zijn functies die makkelijk kunnen worden toegevoegd aan apps die met deze tool worden gemaakt.

22. Pega AMP

Het Antenna Mobility Platform (AMP) is een handig pakket voor bedrijven die verschillende apps willen bouwen voor verschillende type mobiele apparaten en deze willen uitrollen als een clouddienst. AMP bestaat uit een ontwikkelstudio en een schaalbare cloud runtime dienst die kan worden ingezet op vgerschillende mobiele platformen.

Het totaalpakket (AMPchroma mobile software-as-a-service) is een zeer compleet pakket dat in 2012 kan goed samenwerken met MDM (een dienst van Volantis Systems welke is overgenomen door Antenna)

23. SAP

Deze tool heeft een steilere leercurve dan veel andere oplossingen, maar ondersteunt dan ook zeer veel verschillende platformen. Dit ontwikkelplatform is gebaseerd op open standaarden.

24. Sencha

Een tool voor bedrijven die veel bezig zijn met het ontwikkelen in JavaScript maar zich verder nooit hebben verdiept in het ontwikkelen van apps. Het Touch application development framework van Sencha is gebaseerd op HTML 5.

De mensen achter Sencha hebben een deal gesloten met SAP waardoor SAP-gebruikers Sencha touch kunnen gebruiken om te kunnen bouwen en integreren binnen SUP.

25. Syclo

Deze tool is vorig jaar overgenomen door SAP en werd voorheen vooral gebruikt voor rugged apparaten. Nu het door SAP is overgenomen wordt deze tool ook ingezet voor B2E applicaties.

26. Mendix

's Neerland's trots! Ook dit platform richt zich op de enterprise markt en zorgt ervoor dat men sneller en makkelijker apps kan bouwen en uitrollen.

Dit platform maakt gebruik van features als visual workflows om het bouwen van apps te stroomlijnen. De mensen achter Mendix zeggen dat men met hun tool tien keer sneller apps kan ontwikkelen en uitrollen dan met "traditionele" ontwikkelmethodes.

Honderden grote bedrijven maken gebruik van deze tool waaronder ABN-AMRO, Sprint, KPN, Roche en TNT.

27. TheAppBuilder

Deze mobiele ontwikkeltool richt zich voornamelijk op de enterprise omgevingen. Grote bedrijven als Heathrow Airport gebruiken de tool voor hun apps. TheAppBuilder heeft verschillende bouwmodi die zowel van toepassing zijn op werknemers als apps voor het bedienen van consumenten.