Je vraagt je misschien af waar Python allemaal goed voor is, Python is de officiële taal van Google, het is een belangrijk onderdeel van Instagram, en het draait zelfs op chips die Intel test. Het is een scripttaal die allerlei taken kan automatiseren, groot of klein. Met Python kan je zo ongeveer alles doen wat je met andere talen kunt doen. Maar het heeft ook een aantal duidelijke voordelen.

Het voordeel van Python

Veel van de voordelen van Python komen voort uit de grote verscheidenheid aan bibliotheken die het sinds de lancering in 1991 heeft vergaard. Deze bibliotheken kunnen worden gezien als tools of programma's die veel van het programmeerwerk voor je afhandelen. Bibliotheken zoals Requests, BeautifulSoup en Scrapy kunnen bijvoorbeeld gegevens uit webpagina's halen. Terwijl Panda's, SciPy en NumPy je kunnen helpen bij het manipuleren en analyseren van enorme datasets.

Daarom doen ontwikkelaars vaak een beroep op Python voor datawetenschap, statistieken, webcracking en kunstmatige intelligentie, maar het is ook een stap in webontwikkeling. Python en zijn tools kunnen zelfs deuren openen naar een nieuwe carrière of promotie.

Python zal waarschijnlijk de komende jaren ook wel relevant blijven. Volgens de Stack Overflow Developer Survey van 2018 zegt bijna twee vijfde van de codeurs op de vraag- en antwoordsite dat ze Python gebruiken. De taal heeft aan populariteit gewonnen ten opzichte van vorig jaar, overstijgt C# en neemt de zevende plaats in onder het coderen van talen. Dus je vindt tal van tutorials, uitleg, en een grote actieve online community om je te helpen op je coderingsreis.

"Trends in taalpopulariteit weerspiegelen wat belangrijk is in de software-industrie als geheel," zegt Julia Silge, een datawetenschapper bij Stack Overflow. "Belangrijke verschuivingen, zoals de opkomst van Python, tonen ons hoeveel impact datawetenschap en machine learning hebben in de echte wereld voor echte bedrijven.

Online Pythyon leren

Hoe kan je beginnen met het leren van Python? Als je geeb tijd hebt om naar een fysieke programmeerschool te gaan, is het leren van Python in een online omgeving. Wij hebben de beste cursussen voor je op een rijtje gezet.

Beste trainingen op abonnementsbasis

Tegen een maandelijkse abonnementsprijs bieden online onderwijswebsites zoals Lynda, Coursera, Skillshare en anderen een breed scala aan cursussen waaruit je kan kiezen om in je eigen tempo te leren. Onderwerpen variëren van ontwerp van zaken doen tot fotografie. Maar programmeren is een van de populairste, wat betekent dat je een veelheid aan mogelijkheden zult tegenkomen om Python te leren. Bovendien bieden abonnementsopties meestal een gratis of gereduceerde proefperiode, zodat je je interesse kunt inschatten voordat je je vastlegt op de volledige prijs.

Python for Everybody

Prijs: 7-daagse proef, daarna $ 49 per maand

Moeilijkheidsniveau: Beginner

Duur: 128 uur totaal

Deze les op Coursera van de Universiteit van Michigan is voor complete beginners. Na een algemene inleiding tot programmeren leert de cursus je hoe je Python kunt gebruiken om gegevens uit het web te halen en met databases te werken. Het is een goede demonstratie van hoe Python nuttig kan zijn voor het beheren van grote datasets. De cursus suggereert acht uur per week gedurende vier maanden.

Learning Python with PyCharm

Prijzen: 1 maand proef, daarna $ 25 per maand

Moeilijkheidsniveau: Beginner

Duur: 2 uur, 30 minuten totaal

Je leert hoe te werken met IDE-software, wat staat voor geïntegreerde ontwikkelomgeving, is essentieel voor elke programmeur. IDE's zijn in wezen geavanceerde tekstverwerkers voor het schrijven van code. In deze cursus van Lynda leer je de basis van Python met PyCharm, een van de meest gebruikte IDE's voor de taal.

DataCamp

Prijzen: Negen beginnerscursussen gratis, daarna $25 per maand

Moeilijkheidsniveau: Van beginner tot intermediate

Lengte: Varieert per cursus, meestal 4 tot 10 uur elk

DataCamp is een online portal vol nieuwe en regelmatig bijgewerkte trainingen, veelal gericht op datawetenschap voor R- en Pythontalen. De website biedt verschillende vaardigheids- en carrièrepaden voor Python, bestaande uit meerdere cursussen met een bijzondere focus, of het nu gaat om programmeren, data-analyse of datawetenschap. Elke cursus op de site bevat interactieve oefeningen, video's en quizzen om u te helpen bij het leren.

Je kan inzicht krijgen in het extraheren van en werken met gegevens, het gebruik van statistische bibliotheken zoals Panda's en NumPy, en het maken van grafieken om je gegevens te visualiseren. DataCamp heeft ook dagelijkse quizzen en projecten die je met real-world datasets kunt aanpakken. Zowel nieuwe programmeurs als ontwikkelaars die hun vaardigheden willen bijspijkeren, zullen deze site de moeite waard vinden.

Beste Python cursussen waar je eenmalig voor betaalt

Introduction to Computer Science and Programming using Python

Prijzen: Gratis, of $49 met certificaat

Moeilijkheidsniveau: Van beginner tot intermediate

Duur: 135 uur

Deze online cursus van MIT op edX is perfect als u op zoek bent naar een kennismaking met informatica met Python. Het begint met een algemeen overzicht van de computerwetenschappen vooraleer in te gaan op de datawetenschappen technieken. De les beveelt 15 uur per week aan over een periode van negen weken, waardoor het veeleisender is dan veel introductiecursussen.

Echte docenten van MIT geven les in de cursus door een combinatie van instructievideo's, lezingen en opdrachten. Net als bij een typische collegeklas wordt van je verwacht dat je tests doet en een afstudeerproject voltooit. Wees gewaarschuwd: Deze les is niet makkelijk en vereist een goede kennis van algebra.

Python and Django Full Stack Web Developer Bootcamp

Prijs: $199

Moeilijkheidsniveau: Van beginner tot intermediate

Duur: 40 uur

Ben je op zoek naar websites en web apps te bouwen, maar wilt je ook Python leren? Je hoeft je niet te kiezen: Je kan beide doen met deze cursus van Udemy. Je leert de basisprincipes van het bouwen van mobiele vriendelijke interactieve websites met HTML, CSS en JavaScript. Het Django-kader van Python levert de backend voor het opslaan van gegevens voor een persistente webapplicatie.

AI Programming with Python

Prijs: $299

Moeilijkheidsniveau: Van beginner tot intermediate

Duur: 80 uur

Een van de krachtigste toepassingen van Python is kunstmatige intelligentie en machine learning. Deze "nanodegree"-cursus van Udacity doorloopt alle basisbeginselen van het programmeren en past vervolgens je nieuwe kennis toe om een neural network op te bouwen. De cursus adviseert 10 uur per week over een periode van twee maanden.

Machine learning kan een programma helpen betere beslissingen te nemen op basis van de gegevens die het gebruikt. De "smart reply" pre-write-reacties in Gmail is een voorbeeld van machine learning en AI op het werk. Volgens een MIT Technology Review Custom en Google-enquête zei meer dan een vijfde van de Amerikaanse bedrijven dat 15 procent of meer van hun IT-budget in 2017 naar machine learning zou gaan. Dit is dus een gebied dat groeit en behoefte heeft aan programmeurs.

Python I: Essentials

Prijs: $2.395

Moeilijkheidsniveau: Intermediate

Duur: 4 dagen

Als je een gestructureerdere cursus wilt, is dit virtuele leslokaal van QuickStart misschien wel de juiste weg. Het plaatst je in een vierdaagse intensieve les met andere studenten en een live instructeur die je door materialen leidt, vragen beantwoordt en toezicht houdt op het werk.

Deze les gaat over de basisprincipes van Python en geavanceerdere concepten zoals API's en na het uitvoeren van de cursus krijg je een certificaat. QuickStart belooft inderdaad dat je "onmiddellijk na de cursus effectief zult zijn met Python". Maar het is niet goedkoop: een stoel in de virtuele klas kost $2.500 per persoon.

Georgia Tech: Introduction to Computing in Python

Prijs: $270

Moeilijkheidsniveau: Van beginner tot intermediate

Duur: 20 weken, 10 uur per week

Dit is een ongelooflijk uitgebreide cursus van Georgia Tech op edX. Niet alleen krijg je een greep op Python, maar je zult ook de grondbeginselen van computerwetenschap en de theorieën achter programmeren, met begrip van variabelen, operators, data structures en error handling worden leren. De cursus levert al dit materiaal als een combinatie van korte video's, meerkeuzeopdrachten en live programmeerproblemen. Met 200 aanbevolen lesuren over 20 weken, is de cursus de langste op onze lijst.