Check Point UTM-1 130 en VSX-1

Check Point heeft afgelopen week twee nieuwe appliances op de markt gebracht. Het gaat om een UTM (Unified Threat Management) en . Om maar met de eerste appliance te beginnen: de UTM-1 130 bevat een firewall, VPN, intrusion prevention, antivirus, anti-spyware, url filtering, internetbeveiliging en messaging security. Voor 3500 dollar wordt een dekstop-formaat doosje afgeleverd waarop 3 jaar garantie zit. De tweede appliance is de zogenaamde VSX-1 gevirtualiseerde gateway-appliance. In dit geval gaat het om een kast waarmee tot 150 gateways worden aangemaakt. En ook hier krijgen we een firewall, VPN en url filtering tot onze beschikking.

Dell Inspiron Mini 10

Netbooks gaan en masse naar 10 inch, en zo ook Dell. De nieuwe Inspiron Mini biedt dat wat je van een netbook kunt verwachten tegenwoordig: XP Home, 120 of 160 GB harde schijf, 1 GB RAM, 802.11 b/g en eventueel 802.11 draft-n, en de onvermijdelijke Intel Atom Z530. Later dit jaar is het mogelijk om het computertje te krijgen met 2 GB RAM, 250 GB harde schijf, ingebouwde tv-tuner, GPS en Ubuntu 8.04 (Hardy Heron). Startprijs: 375 euro.

Borland TeamInspector

Softwarebouwer Borland heeft gisteren de nieuwe TeamInspector uitgebracht, een suite van tools voor application lifecycle management (ALM). De suite is bedoeld voor grote ontwikkelteams, en biedt tools voor code-analyse, het bijhouden van tests, compliance aan standaarden enzovoorts. Met die gegevens, zo is de bedoeling van de collectie, kan worden nagegaan wanneer een gebouwde applicatie klaar is om geleverd te worden aan de klant. Goedkoop is het niet, maar dat zijn we gewend van Borland; een startpakket kost 20.000 dollar.

Iron Mountain Connected Backup voor Mac De backup'als een dienst'-dienst van Iron Mountain Digital, Connected Backup, komt komende maand beschikbaar voor Apple Mac. Daarmee worden ook gegevens van deze systemen constant naar de servers van Iron Mountain gehaald ter opslag, zonder dat het ten koste gaat van de eigen systeembronnen of schijfruimte. Die gegevens zijn vervolgens middels een webconsole weer terug te halen. Gegevens kunnen daarnaast via de dienst versleuteld worden. Bron: Techworld