Microsoft heeft dinsdag de nieuwe versie van Exchange Server 2007 klaargezet voor download. SP2 bevat een aantal bugfixes, maar ook een paar nieuwe en verbeterde features. Zo is auditing verbeterd, waardoor beheerders beter kunnen controleren wat er op hun server gebeurt. Een nieuwe backuptool integreert de backup van Exchange beter met die van Windows Server 2008. Een andere vernieuwing is de dynamische Active Directory Schema Update and Validation, waarmee schema updates dynamisch kunnen worden uitgerold en conflicten kunnen worden vermeden. Deze feature vereist wel dat je voor een upgrade de Active Directory schama extenden.

Wil je SP2 gaan installeren op Windows Small Business Server 2008, dan zou het kunnen dat je tegen problemen aanloopt. Voor een installatie zijn een aantal handmatige stappen nodig. Maar voor de installatie word je hier voor gewaarschuwd.

Vorige week nog werd de release candidate van Exchange Server 2010 uitgebracht. Om die goed te testen naast Exchange 2007 is deze SP2 vereist. Wil je ooit upgraden naar 2010, dan is het ook verstandig om het Service Pack te installeren. Bron: Techworld