Vrijdag bracht AppJet het bericht dat de zoekgigant zijn oog op EtherPad had laten vallen. EtherPad is een online tekstverwerker, waarvan de samenwerkfunctionaliteit voor Google het nuttigst is. Die moet uiteindelijk dan ook in Google Wave worden geïntegreerd, zodat gebruikers nog beter gezamenlijk documenten kunnen beheren. Kwalitatief zou Etherpad veel beter zijn dan Wave, wat precies de reden is dat Google het heeft aangekocht.

Ontevreden gebruikers

Gebruikers van AppJet laten zich niet onberoerd. Juist de schone interface van EtherPad wordt door een boze gebruiker geroemd. Hij noemt de overname dan ook slecht nieuws voor de klant, die nu tegen wil en dank ineens bij Google zit.

De gebruikers van EtherPad merken wel direct al een groot voordeel. Want al kostte een professioneel abonnement niet veel, de acht dollar per maand hoeft niemand meer te betalen. Van Google mogen de gebruikers de functionaliteit gratis gebruiken, al moet voor voor de Private Network Editie nog wel 99 dollar worden neergeteld.

De klanten van de gewone diensten kunnen daar tot eind maart 2010 mee doorwerken. Daarna wordt EtherPad geïntegreerd met Wave en houdt de oude dienst op te bestaan. Nog dit jaar krijgen de gebruikers een uitnodiging om met Wave verder te gaan.

AppJet geeft geen nieuwe accounts meer weg. Naar verluid heeft Google zo’n 20 miljoen dollar voor AppJet betaald. De ontwikkelaars van Etherpad zullen verder werken aan Google Wave.

Bron: Techworld