De zet van IBM is niet officieel aangekondigd, maar in een blogpost schrijft Robert Sutor, vice president open source en Linux van IBM, heel duidelijk dat IBM Firefox als default browser kiest. “We hebben al duizenden werknemers die het op Linux, Mac en Windows laptops en desktop gebruiken, maar daar voegen we nu nog eens een paar duizend aan toe”, schrijft hij.

Sutor prijst Mozilla aan als goed voor de interoperabiliteit omdat het zich aan standaarden houdt, omdat het open source is, veilig, uitbreidbaar en innovatief. “Terwijl andere browsers zijn gekomen en gegaan, is Firefox de gouden standaard voor wat een open, veilige en standaard-compliant browser moet zijn. We zullen blijven zien dat de een of andere browser sneller is of nieuwe features heeft, maar andere browsers zullen volgen en beter worden, inclusief Firefox.”

Verder stelt Sutor dat Firefox ervoor heeft gezorgd dat de browsermarkt is opgeschud. Firefox heeft de concurrenten ertoe gedwongen om te reageren, waarmee hij natuurlijk verwijst naar IE van Microsoft waarvan de ontwikkeling stagneerde totdat Firefox een goed alternatief begon te bieden.

Welke andere browsers er nu binnen IBM worden gebruikt vertelt Sutor er niet bij. Maar wie nu een andere browser gebruikt, zal “sterk worden aangemoedigd” om Firefox als default browser in te stellen. Alle nieuwe computers zullen met Firefox worden uitgerust en alle verkopers die browsergebaseerde software verkopen wordt aangeraden om Firefox helemaal te ondersteunen.

Cloud computing is een andere reden die Sutor noemt. Vanwege de cloud is het heel belangrijk om zoveel mogelijk open standaarden te gebruiken in de infrastructuur, de applicaties en in de manier waarop mensen data uitwisselen. Mozilla heeft zich helemaal verbonden aan open standaarden, en daarom geeft IBM de voorkeur aan Firefox.

Bron: Techworld