Jammer genoeg is alleen nog niet bekend wanneer Google dit gaat doen, maar de plannen liggen er. Postini werd in 2007 door Google overgenomen, en de technologie van de webbeveiliger vormt de basis voor het beveiligingssysteem in de zakelijke dienst van GMail.

Het systeem van Postini maakt het mogelijk voor systeembeheerders om policies in te stellen voor hun e-mailomgeving. De omgeving is beschikbaar voor gebruikers van Apps Premier, maar werkt alleen voor GMail. De andere apps kunnen nog niet met Postini beheerd worden.

Maar daar komt dus verandering in, al wil Google/Postini nog niet kwijt op welke termijn. Het hoofd van de Google Enterprise Divisie (en oprichter van Postini) Scott Petry geeft tegenover de nieuwsdienst van IDG aan dat de Postini-controles veel verder moeten gaan rijken dan nu het geval is. Zo geeft hij als voorbeeld dat Postini het al mogelijk maakt om bepaalde spreadsheets niet verstuurbaar via de mail te maken. In de toekomst kan na de uitbreiding dezelfde spreadsheet niet bewerkbaar gemaakt worden met een zelfde soort policy.

Juist dat soort functies moet Google Apps een serieuze mogelijkheid worden voor het bedrijfsleven. Gebrek aan beheerfuncties maakt dat Apps nog geen gemeengoed is binnen het bedrijfsleven, al groeit de ingebruikname wel gestaag. Bron: Techworld