Wie overstapt op een draadloos netwerk, zal ook zijn traditionele authenticatie en beveiliging moeten herzien, stelt Dominic Orr van Aruba Networks. Want waar het traditionele model er nog van uitgaat dat gebruikers ook daadwerkelijk aan het uiteinde van een kabel zitten, bevinden gebruikers zich bij een wlan op een willekeurige plek.

"De beveiligingsarchitectuur voor bedrade netwerken zal niet werken, omdat deze erop gericht is poorten te beveiligen", aldus Orr. "Bij een wlan heb je specifieke, op gebruikers gerichte identificatie, content en data nodig."

Volgens Orr is het zaak de toegang goed te regelen. "Je moet exact kunnen nagaan wie zich aanmeldt, welke rol hij of zij binnen de organisatie heeft en welke apparaten en applicaties er worden gebruikt."

Nu steeds meer gebruikers mobiel werken zien veel bedrijven zich gedwongen hun netwerken ook mobiel te beveiligen, stelt Orr.

Het aantal bedrijven dat noodgedwongen moet investeren stijgt flink. "Waar vandaag de dag nog 5 procent mobiel werkt, zal dat over twee of drie jaar meer dan 20 procent zijn." Bron: Techworld