Terry Childs werd in april door een jury schuldig bevonden aan ‘denial of service’, wat een strafbaar feit is in Californië. De strafmaat is nu vastgesteld op vier jaar, waarvan Childs al ruim twee jaar heeft uitgezeten in voorarrest. Dat betekent dat hij binnen vier tot zes maanden vrij zou kunnen komen. Het kan zijn dat hij daarnaast ook nog de 900.000 dollar moet betalen die San Francisco heeft uitgegeven bij de pogingen om weer toegang te krijgen tot het netwerk. Daarover wordt over een paar dagen in een aparte zitting besloten.

Het netwerk is overigens nooit down gegaan, maar het is wel 12 dagen onbeheerd geweest. Volgens de verdediging deed Childs gewoon zijn werk. Uiteindelijk heeft Terry Childs de wachtwoorden aan de burgemeester van de stad gegeven.

De aanklagers karakteriseerden Childs als een losgeslagen en op macht beluste control freak. Volgens zijn advocaat is hij echter ‘authentiek’ en een ‘man van karakter’. Tegenover CSO liet hij weten dat hij een voorwaardelijke veroordeling beter op zijn plaats had gevonden.

De advocaat stelt dat Childs duidelijk geen hacker is, terwijl hij wel als hacker is veroordeeld. “Deze zaak is gebaseerd op een theorie die uitgetest moet worden in hoger beroep”, schrijft hij.

Bron: Techworld