OXtender for Business Mobility laat de gebruiker ook zijn contacten, agenda en andere informatie uit de Open-Xchange accounts synchroniseren met zijn mobiel. Bovendien kan de nieuwe functionaliteit overweg met informatie van sociale netwerken als LinkedIn en Facebook, aldus Rafael Laguna, de CEO van Open-Xchange.

Het ontbreken van pushmail is voor veel bedrijven onoverkomelijk als het gaat om een alternatief voor Exchange van Microsoft. Dat Open-Xchange dit nu heeft is dus een grote stap. Men heeft het ActiveSync protocol gekozen omdat de meeste telefoons dat uit de doos ondersteunen. Vanaf nu krijgen dus de iPhone, Symbian-apparaten en natuurlijk telefoons met Windows Mobile direct mail doorgestuurd. Google heeft het protocol niet zelf in Android gestopt, maar het is door telefoonfabrikanten zelf toegevoegd. De Hero en Magic van HTC en de Dext van Motorola ondersteunen het dus wel.

Op de BlackBerry moet nog een client worden geïnstalleerd, zoals AstraSync. Voor Android-telefoons die het protocol niet direct ondersteunen zijn er ook zulke clients.

Bron: Techworld