RealVNC, de uitvinders van VNC, hebben een app VNC Viewer in de Android Market waarmee je met elke VNC-server kunt verbinden en zo een computer vanaf je smartphone of tablet kunt besturen. De app kost op dit moment wel 6,65 euro. Een populaire gratis Android-app om met een VNC-server te verbinden is android-vnc-viewer, dat open source is en een fork van TightVNC Viewer.

Voor Windows Remote Desktop heb je een RDP-client nodig, en zo staan er ook enkele in de Android Market. Zo is er Remote RDP, dat in een gratis Lite-versie komt, een standaardversie voor 7,14 euro en een Enterpriseversie voor 14,23 euro. Die laatste ondersteunt bijvoorbeeld Network Level Authentication (NLA), encryptie via TLS en audio-opnames.

Gratis, maar met advertenties

Het programma PocketCloud Remote Desktop biedt zowel VNC als RDP aan in één programma. De gratis versie toont wel advertenties, ondersteunt slechts één verbinding tegelijk en heeft geen pinch-to-zoom; de Pro-versie kost op dit moment 10,90 euro. Deze app is geoptimaliseerd voor Android 3.0 (Honeycomb) tablets.

En tot slot heeft ook TeamViewer een gratis Android-client. Die is wel enkel gratis voor niet-commercieel gebruik. Eigenaars van een Premium- of Corporate-licentie kunnen hun licentiesleutel in de app activeren, en eigenaars van een Business-licentie kunnen een bijkomende installatie kopen.