Uit onderzoek van het Leidse onderzoeksbureau Iping blijkt dat veel aanbieders met hun pieksnelheden adverteren, terwijl deze in de praktijk zelden wordt gehaald. de praktijk zelden gehaald worden.

Het onderzoeksbureau vergeleek de snelheid, responsetijd en stabiliteit van zowel gprs- als umts-verbindingen, zo schrifjt Nu.nl.

Uit de metingen blijkt dat er grote verschillen bestaan tussen de diverse aanbieders van mobiele telefonie. Ook ligt de gemiddelde snelheid flink lager dan de 'pieksnelheden' waarmee de telecombedrijven adverteren.

In samenwerking met Stray Systems heeft Iping de draadloze internetverbinding van de verschillende aanbieders getest. De testen zijn uitgevoerd op verschillende locaties met behulp van mobiele telefoons.

T-Mobile komt als beste uit de test. Deze aanbieder heeft volgens Iping de hoogste umts-snelheid. Bij de gprs-verbindingen komt Telfort als snelste uit de bus. Saillant detail is dat de snelheid van de beste gprs-verbinding qua snelheid vergelijkbaar is met die van de traagste umts-dienst (Vodafone). Bron: Techworld