De beheertool van Cloudkick is een webinterface waarmee je servers beheert op Amazon EC2, Slicehost, Rackspace Cloud, Linode, GoGrid, VPS.net en Rimuhosting. Dit gebeurt allemaal op een universele manier in hetzelfde dashboard, waar je allerlei metrieken kunt monitoren, deze gegevens kunt plotten in grafieken, waarschuwingen kunt laten uitsturen via e-mail of SMS, virtuele machines kunt starten en stoppen en een terminal in je browser kunt openen. Je kunt servers ook een kleurcode of label geven.

In de gratis developerversie biedt Cloudkick een onbeperkt aantal nodes, basismonitors met een historiek van één week, één gebruiker en waarschuwingen via e-mail. Wie meer mogelijkheden wil, kan voor de betaalde abonnementen kiezen, die van 99 tot 599 dollar per maand kosten. Hiervoor krijg je dan toegang tot geavanceerdere monitoringtools om zaken als schijfgebruik, load, processorbelasting en geheugengebruik in het oog te houden, evenals waarschuwingen via SMS, meerdere gebruikers en een langere monitoringhistoriek.

Libcloud

Cloudkick is het bedrijf achter libcloud, een Python-gebaseerde softwarebibliotheek die een abstractielaag aanbiedt voor verscheidene cloudproviders. In november 2009 werd het open source project opgenomen onder de paraplu van de Apache Incubator. Naast de door Cloudkick ondersteunde platforms kan libcloud ook overweg met vCloud van VMware en Terremark, terwijl Eucalyptus, Flexiscale en SoftLayer nog in de pijplijn zitten. Bron: Techworld