Het gemakkelijkste uitgangspunt voor mobiele ontwikkelaars op AWS is de Mobile Hub. Je gebruikt hem voor het bouwen, testen en monitoren van het gebruik van mobiele apps en hij ondersteunt op dit moment iOS (Objective C) en Android (Java). Hij maakt het gebruik van de hierna beschreven diensten en functies erg gemakkelijk, dankzij de console, zodat de ontwikkelaar zich op het wezenlijke kan concentreren. De Mobile Hub omvat een gemakkelijke toegang tot functionele overzichten, documentatie en forums en werkt op basis van projecten, alsmede het testen en monitoring. Gebruik van de mobile hub is gratis; je betaalt alleen voor de onderliggende AWS-services die je gebruikt.

Als ontwikkelaar moet je schipperen tussen mogelijkheden, tijd en eisen van de business. Bekijk de special over Development in de Cloud en geef je mening!

Device Farm

Testen op grote aantallen mobiele toestellen is niet gemakkelijk en emulators zijn vaak niet goed genoeg. Met AWS' device farm kun je meer dan duizend verschillende apparaten van allerlei soorten testen. Je kunt je eigen tests uploaden of gebruik maken van de ingebouwde, scriptvrije compatibiliteitstesten. Tests wordt automatisch uitgevoerd in parallel, zodat testen op meerdere apparaten begint binnen een paar minuten. Device farm ondersteunt native en hybride Android, iOS, en Fire OS apps, waaronder apps die zijn gemaakt met PhoneGap, Titanium, Xamarin, Unity en andere frameworks. Device farm ondersteunt verschillende soorten tests voor Android en iOS.

Api Gateway

De API Gateway biedt veel manieren om de interactie met de backend-systemen eenvoudig en performant te maken. Je betaalt alleen voor oproepen naar je API's en de overdracht van gegevens. Met Amazon CloudFront-integratie, heb je een zeer lage latency voor API-requests en responses. Amazon API Gateway helpt ook het verkeer en de prestaties te beheren via throttling en caching. Daarnaast kun je je diensten met behulp van Amazon CloudWatch visueel monitoren. Via Amazon API Gateway kun je ook gelijktijdig meerdere versies van dezelfde API gebruiken.

Er zijn ook beheer- en security-tools, zoals AWS Identity en Access Management (IAM) en Amazon Cognito. Amazon API Gateway kan namens jou ondertekende API calls controleren met behulp van dezelfde technologie die AWS voor eigen API's gebruikt. Met Amazon API Gateway kun je OAuth of OpenID headers doorsturen naar je backend voor verificatie. Je gebruikt API Gateway to Representational State Transfer (REST) API's die je mobiele telefoon en web-applicaties kunnen gebruiken om publiek beschikbare http-endpoints, Lambda-functies of andere AWS -diensten aan te roepen en om gebruik te maken van de datatransformatiemogelijkheden om de verzoeken in de taal te genereren die de diensten verwachten.

Amazon Cognito

Met Amazon Cognito kunnen mobiele gebruiker gegevens, zoals app-voorkeuren of game-statussen heel gemakkelijk in de AWS Cloud opslaan. Cognito biedt mobiel identity-management en synchronisatie van gegevens op verschillende apparaten. Je kunt de gegevens lokaal opslaan op apparaten van gebruikers zodat toepassingen werken, zelfs wanneer de apparaten offline zijn. Je kunt ook gegevens op verschillende apparaten van een gebruiker synchroniseren, zodat hun app-ervaring hetzelfde zal zijn, ongeacht het apparaat ze gebruiken.

Mobile analytics

Met Amazon Mobile Analytics kun je het gebruik van en de omzet via apps meten en belangrijke trends zoals nieuwe versus terugkerende gebruikers, app-inkomsten, behoud van de gebruiker, en op maat in-app-gedrag evenementen. Je kunt de belangrijkste grafieken bekijken in de Mobile Analytics console en automatisch uw app event data naar Amazon S3 en Amazon Redshift exporteren naar eigen analyse uit te voeren.

AWS Mobile SDK

De AWS Mobile SDK helpt je snel en gemakkelijk hoogwaardige mobiele apps te bouwen. Het biedt gemakkelijke toegang tot een scala van AWS-diensten, met inbegrip van Amazon Lambda, S3, DynamoDB, Mobile Analytics, Machine Learning, Elastic Load balancing, Auto Scaling en nog veel meer. De AWS Mobile SDK bevat bibliotheken, codevoorbeelden en documentatie voor iOS, Android, Vuur OS, en Unity.

Amazon Simple Notification Service (SNS)

Dit is een Pub-sub-dienst voor mobiel en Enterprise Messaging. Je kunt rechtstreeks toegang krijgen met behulp van iOS, Android, Java, Python, PHP, Node.js, of .NET SDK van AWS. Je kunt direct berichten leveren aan applicaties of gebruikers en polling in je apps elimineren, willekeurig schalen, direct-adressering gebruiken om berichten te sturen naar individuele apparaten of naar meerdere bestemmingen tegelijk. Je kunt meldingen naar Apple iOS, Android en andere mobiele apparaten versturen en naar bestemmingen zoals Amazon SQS wachtrijen, Lambda-functies, e-mailadressen, en http-endpoints. Je betaalt alleen voor wat je met SNS gebruikt.

Probeer het zelf en maak gratis een account aan op AWS