Het bezit zijn van een dergelijke gadget lokt vaak spot uit van medemensen die hun inwendige ‘geek’ negeren. Maar daarnaast is het vaak stiekem juist onderwerp van jaloezie. Want wie wil nou niet de volgende ‘geeky gadgets’ bezitten?

Star Wars: The Force Trainer

Star Wars fans opgelet: de force bestaat. Het is bewezen. Dit apparaat werkt met ‘droge’ EEG-technologie en registreert daarmee hersengolven van de persoon die de headset draagt. Des te beter je concentratie, des te hoger het balletje gaat zweven. Yoda zelf geeft instructies en het apparaat heeft 15 training levels om ‘The Force’ te versterken in jezelf. “The Force” is trouwens erg schone energie. Het balletje wordt namelijk omhoog gestuwd door een ventilator. Dit is typisch een speeltje dat je aan je kind geeft, maar stiekem meeneemt naar je werk. En als je wat meer gevorderd bent, kun je ook nog een stapje verder gaan.

Star Trek bril om films te kijken en games te spelen

Deze bril in de stijl van Geordi La Forge van Star Trek, is deze virtuele televisiebril iets voor jou. Je kunt er films mee kijken en games mee spelen. Ze zijn er in vele vormen en maten, vooral variërend in prijs, kwaliteit en grootte.

Radiografisch bestuurbare Zombie

Radiografisch bestuurbaar speelgoed spreekt al generaties lang tot te verbeelding. Er komen dan ook steeds nieuwe vindingen bij. Van spinnen die op muren kunnen klimmen tot helikopters en UFO’s.

Sommige blinken echter uit in originaliteit, kwaliteit of gevoel voor humor. Eén daarvan is deze radiografisch bestuurbare zombie. Hij gromt en strompelt als je op de knop van de afstandsbediening in de vorm van hersenen drukt.

Tux Robot voor Linux

Als je de Nabaztag http://www.nabaztag.com nog kent, maar eigenlijk meer zat te wachten op een meer open source versie, dan is deze Tux Robot voor jou. Je hoeft in het geval van de Tux Robot geen abonnementsgeld te betalen en kunt alle software naar je hand zetten. Wel heb je Linux nodig natuurlijk. Tux is draadloos en communiceert met een bijpassend visje die je in een USB-ingang plugt. Je kunt voor allerlei gebeurtenissen verschillende geluiden, bewegingen en lichtjes instellen. Tux kan zelfs als draadloze VoIP-telefoon gebruikt worden en afstandsbediening voor je PC. Tux is alles wat je in een pinguïn zoekt.

Lasergestuurde raketlanceerbasis

Oorlogje spelen op kantoor krijgt een hele andere betekenis met deze raketlanceerbasis. Je kunt zoveel raketinstallaties op je pc aansluiten als je wilt, zolang je genoeg USB-poorten en geheugen hebt. De koude oorlog kan dus volledig nagespeeld worden. Met laserprecisie kun je ze vervolgens ook nog echt afvuren in dit geval. Met de 3-D software erbij heb je ook nog geluidseffecten.

Pin-hole kleurenvideocamera

Er zijn enorm veel verschillende verborgen camera’s op de markt om alles te bespioneren wat los en vast zit. De lens van deze ID card camera is niet groter dan een speldenknop en geluid opnemen kan hij ook nog. Daarnaast is alles erg goed weggewerkt en heeft het toch ruimte voor een USB-connector en een SD-kaart. Dit alles is niet groter dan een credit card.

Toast printer

Dit is simpelweg een brood-toaster die denkt dat het een printer is. Het bevindt zich nog in de conceptfase, maar ziet er serieus uit. De grote vraag is natuurlijk of je ook de hele ochtend zal zitten friemelen om klem gelopen stukjes toast uit het apparaat te peuteren.

Geeky trouwringen

Even een waarschuwing vooraf: kom hier alleen mee aanzetten als je vriendin ook in de categorie ‘nerd’ of ‘geek’ valt of simpelweg in de IT werkt. Romantisch is het dan in elk geval wel:

<object title: "Of your desire" classid: wedding.class> <!-- If the applet didn't work, display the text -- > Broken heart </object>

Beter dan een Rolex

Horloges zijn zóóó 20e eeuw en de iPad ziet er natuurlijk ook al gauw wat gedateerd uit wanneer je dit staaltje moderne techniek ernaast zet. Nee, dit is toch zeker de toekomst: een Linux of Windows CE computer aan je arm. De ZYPAD WL 11XX is ergonomisch vormgegeven en weegt slechts 290 gram. Om die redenen zou het apparaat comfortabel zijn om te dragen. Toch ziet dit apparaat er enigszins prehistorisch uit, hoewel het Chriet Titulaer niet had misstaan in een programma als ‘Huis van de Toekomst’. Maar of er nu serieus nog iemand mee gaat lopen terwijl er een smartphone in de andere hand rust…

Een goede schuimkop

Dit bierglas spreekt voor zich natuurlijk. Neem hem gerust mee naar de vrijdagmiddagborrel, maar laat hem thuis wanneer je naar die ruige kroeg gaat waar die stoere motorrijders altijd chillen. Dat is namelijk ongeveer hetzelfde als een t-shirt aantrekken met de tekst “schop me”.

Bron: Techworld