Wyse PocketCloud

Simpel gezegd is Wyse Pocketcloud een app die het beeld van je computer streamt naar je iOS apparaat. Om dit te doen, moet op zowel de computer als het draadloze apparaat een app worden geïnstalleerd. Door middel van een Google account kan tussen deze apps een beveiligde verbinding worden opgezet.

Het opzetten van deze verbinding gaat werkelijk even simpel als het klinkt en zal voor mensen die vaker werken met een "remote desktop" echt worden gezien als een uitkomst. Het besturen van de computer gaat helaas een stuk minder simpel. Bij het gebruik over Wi-Fi duurde het soms al enkele seconden voordat wijzigingen daadwerkelijk zichtbaar waren, over 3G was dit helemaal dramatisch. Dit is erg jammer, aangezien de software wel veel mogelijkheden biedt, zoals het gemakkelijk zoeken van bestanden.

Conclusie:

Wyse Pocketcloud biedt je op een gemakkelijke manier de mogelijkheid om een verbinding op te zetten tussen een iOS apparaat en je computer. Door de lange laadtijden is het echter lastig om je computer op een goede manier op afstand te besturen. Als dit in komende updates verbeterd wordt, zal deze app echt een aanrader zijn.

App: Wyse PocketCloud (Remote Desktop) - RDP / VNC

Platform: alle iOS-apparaten.

Prijs: gratis.

Download (voor zowel iPad als iPhone)

De juiste poorten, altijd bij de hand

Deze app moet eerst een database van het "Internet Assigned Numbers Authority" downloaden. Vervolgens kan je in deze database zoeken op poortnummer of toepassing. Dit gaat erg gemakkelijk en werkt naar verwachting. Doordat de poorten voor veel toepassingen ook gewoon op het internet zijn te vinden, is dit wel echt een app die alleen handig is voor echte veelgebruikers.

Conclusie

IP Port List is een een app die netjes doet wat het belooft, het weergeven en matchen van netwerkpoorten met bijbehorende toepassingen. Gebruikers kunnen in de app gemakkelijk zoeken op zowel poort als toepassing. De app is echter wel bedoeld voor echte grootverbruikers, aangezien de gegevens ook gemakkelijk en gratis via internet beschikbaar zijn.

App: IP Port List

Platform: iPhone

Prijs: 0,79

Download

Optimaal beveiligd

Met de app iPortScan PRO kan je gemakkelijk zien welke poorten op een bepaalde server open staan en dus kwetsbaar zijn voor benadering van buitenaf. Dit heeft echter ook een keerzijde, want kwaadwillende kunnen door middel van deze app ook achter deze informatie komen.

In de praktijk lijkt de app precies te doen wat het hoort te doen. Het scannen van een server gaat simpelweg door het invoeren van het adres van de host. Vervolgens doorloopt iPortScan PRO in een krappe minuut de poorten waar je op wil scannen. Naast een profielenfunctie doet de app echter niet meer dan alleen poorten scannen. Dit is echter ook gratis mogelijk op legio aan websites die gemakkelijk via Google zijn te vinden.

Conclusie:

iPortScan PRO is een handige tool voor systeembeheerders of beveiligingsexperts. Voor de prijs zouden deze echter ook kunnen overwegen om via een gratis website te scannen op mogelijke beveiligingslekken, aangezien de app weinig extra's te bieden heeft.

App: iPortScan PRO - Port Scanner Portscan Portscanner Network Tool

Platform: iPhone

Prijs: 0,79

Dowload

Extra veiligheid en login-gemak creëren

Je kunt met 1Password eenvoudig sterke wachtwoorden genereren en deze opslaan achter de viercijferige inlogcode (gevoelige informatie achter een tweede wachtwoord). Je hoeft nu dus maar één code en één wachtwoord te onthouden en 1Password onthoudt de rest van je wachtwoorden, die nu tenminste verschillend en sterk zijn. Dit is met name handig op je iPhone, omdat je deze toch altijd bij je draagt en je dus altijd je wachtwoorden bij de hand hebt.

Er is ook een Mac-, Windows-, iPad- en Androidversie van 1Password beschikbaar. De Macversie is geïntegreerd met Safari en werkt minstens zo prettig, maar de simpele realiteit is dat je niet altijd op je eigen PC of Mac werkt en deze ook niet altijd bij je hebt. Het is wel mogelijk om elders bij je 1Passwordgegevens te komen via Dropbox, maar dit is enigszins omslachtig.

Extra mogelijkheden van 1Password zijn:

•Direct inloggen op de website met één druk op de knop via de ingebouwde browser.

•Het bewaren van andere informatie dan logingegevens, zoals bankgegevens, notities, accountgegevens en softwarecodes.

•Synchronisatie met de Macversie van 1Password.

•Backup en synchronisatie naar je PC of Mac of via Dropbox.

Conclusie:

De interface van 1Password is clean en overzichtelijk en de app is functioneel dik in orde. Je hebt de keuze tussen een iPhone-versie en de iets duurdere Pro-versie (universele app). Om je privégegevens te beschermen en veilig te stellen en je productiviteit te verhogen zijn beide versies hun geld waard. De Pro-versie is aan te bevelen als je (ook) een iPad hebt.

App: 1Password

Platform: iPhone, iPad en Mac

Prijs: 7,99 euro

Download iPhone Download iPad

Nooit meer je wachtwoord vergeten

Ook SplashID biedt de mogelijkheid wachtwoorden te genereren, maar deze app biedt ondersteuning tot 30 tekens en 1Password (zie vorige pagina) tot 20 tekens. SplashID ondersteunt ook extra vreemde tekens die 1Password niet kent.

SplashID heeft maar 1 wachtwoord ter bescherming en deze moet je altijd bij inloggen invoeren. Dit maakt het gebruiken van SplashID minder prettig dan 1Password, omdat deze met een snelle viercijferige code in ieder geval al beperkte toegang geeft.

Wat verder opvalt is het grote verschil in de interfaces. SplashID heeft niet de stijlvolle Apple-uitstraling die 1Password wel heeft en ziet er daarmee helaas onverzorgder uit. Invulvelden zijn onzichtbaar, editknoppen staan niet in lijn met de velden die deze moeten bewerken, in sommige menu's verdwijnen er knoppen achter de login-velden, etcetera. Ook zijn er veel meer instellingen te veranderen in SplashID dan in 1Password, wat sommigen als prettig kunnen ervaren, maar mijns inziens eerder onduidelijkheid schept.

Ook SplashID heeft een Mac-equivalent die ook op iPad en Windows werkt. SplashID werkt ook op andere mobiele platforms dan iOS en Android, waaronder Blackberry, PalmOS, WebOS en Windows Mobile. SplashID is daarmee beschikbaar voor een breder publiek. SplashID voor iPhone synchroniseert met de PC- of Macversie via WiFi, maar kent geen Dropboxsynchronisatie.

Conclusie:

SplashID geeft, indien gewenst, voorbeelden van logingegevens, accounts en creditcardgegevens om je op ideeën te brengen.

Kortom: zowel 1Password als SplashID doen hun kunstje en doen dit naar behoren. In de afwerking en gebruiksgemak sprint 1Password echter voorbij SplashID en komt daarmee het gunstigst uit de vergelijking.

App: SplashID

Platform: iPhone, iPad en Mac

Prijs: 7,99 euro

Dowload iPhobne Download iPad Dowload Mac