Meer Security How-To

 • pt24opq9x3ts2db5

  Dell raadt Windows af en prijst Ubuntu aan

  Dell is een van de grootste partners van Microsoft en toch adviseert de pc-leverancier Ubuntu boven Windows. De Linux-variant is namelijk veiliger.

  11 jun 2010

 • zrb9emfaka7ixtog

  Noodpatch Flash Player nu beschikbaar

  Nog geen week nadat Adobe het nieuws naar buiten bracht dat er een lek in Flash Player geëxploiteerd wordt, schiet het bedrijf gebruikers te hulp met een patch. De in Reader en Acrobat geïntegreerde versie van Flash Player wordt echter pas eind van de maand gepatched.

  11 jun 2010

 • nv8vt00sfw157m4q

  Maak zelf je eigen Mac OS X exploit

  Wie zelf eens een exploit wil schrijven, heeft nu een mooie tutorial ter beschikking. Daarmee kun je een buffer overflow uitbuiten in Mac OS X.

  07 jun 2010

 • 3bg7i0ykgvtxd37i

  In mens geïmplanteerd RFID-virus ontrafeld

  Opmerkelijk nieuws eind vorige maand. Een Britse wetenschapper had zichzelf met een computervirus geïnjecteerd. Het virus stond op een RFID chip onder zijn huid. Ondertussen zijn de resultaten van dit ‘onderzoek’ wat beter bekeken. Conclusie: de wetenschapper heeft geen verstand van virussen.

  04 jun 2010

 • dti8ra27bdpfgpti

  Nieuwe manier gevonden om clicks wit te wassen

  Microsoft heeft rechtszaken aangespannen tegen twee verschillende bedrijven die een nieuwe vorm van clickfraude hebben gepleegd.

  20 mei 2010

 • b2mkh2zkeevdcnbw

  Slinkse PDF-malware grijpt snel om zich heen

  Verschillende beveiligingsbedrijven waarschuwen deze week voor een grote malware-campagne waarin geprobeerd wordt gebruikers PDF’s te laten openen. Vervolgens wordt misbruik gemaakt van een ingebouwde functie in het PDF-formaat om gebruikers te infecteren met een Windows-worm die bekend staat als “Auraax” of “Emold”.

  29 apr 2010

 • tmt4btnv53phtoy7

  Nog 5 hacking tools voor professionals

  Je kunt maar beter beveiligd zijn tegen alle trucjes die hackers uit kunnen halen. En beveiligen betekent vaak vooral op de hoogte zijn en eventuele maatregelen nemen. Deze 5 hacking tools kunnen daarbij helpen.

  16 apr 2010

 • rc1iy6dictm6oufm

  Bijna alle grote bedrijven besmet door Zeus

  De beruchte Zeus trojan blijkt aanwezig op de computers van 88% van de grootste Amerikaanse bedrijven. Het botnet steelt ondanks het incasseren van een gevoelige klap nog altijd onwaarschijnlijk veel gevoelige data.

  16 apr 2010

 • j2st282qv19cacko

  Nog eens 7 smerige ICT-klusjes

  Banen zijn dan wellicht nog steeds schaars in de hedendaagse economie, maar er is zeker geen tekort aan smerig ICT werk.

  15 apr 2010

 • m1wydo8s075pdqrj

  Hackers misbruiken onpatchbaar lek in PDF

  Hackers embedden malware in PDF Het onpatchbare lek waarbij uitvoerbare bestanden in PDF’s worden ingebed is nu daadwerkelijk misbruikt.

  14 apr 2010

 • r6gvvnwy7py79o6r

  Google erkent privacyfouten

  Na de felle kritiek op het gebrek aan privacy bij Buzz, probeert Google de zaken te repareren. Alle gebruikers moeten hun privacy-instellingen opnieuw bevestigen.

  06 apr 2010

 • xnohmc7z2iu8oome

  Gmail waarschuwt gebruikers automatisch bij een hack

  Gmail krijgt een functie waarmee e-mails van oplichters die een account hebben gekraakt opgespoord worden. Als er iets opmerkelijks gebeurt krijgt de gebruiker een waarschuwing.

  25 mrt 2010

 • i24n5hu8h5wmw9mj

  Spambot hackt Hotmail en raaskalt erop los

  De Pushdo spambot is beschikbaar in een nieuwe versie, waarin het Windows Live adressen kan genereren door de audioverificatie te kraken bij het aanmaken van een nieuw adres.

  23 mrt 2010

 • cfvgbow48fxxhgyb

  Duitsland waarschuwt tegen Firefox

  De Duitse overheid adviseert om Firefox niet te gebruiken tot de volgende versie beschikbaar komt op 30 maart.

  23 mrt 2010

 • hr5a6gjfsktmvutz

  Hackers duiken op IE-lek na openbaring exploit code

  Het aantal drive-by download attacks zal razendsnel omhoog schieten vanwege het openbaar maken van de exploit code. Microsoft zal wellicht alweer een tussentijdse patch moeten uitgeven.

  11 mrt 2010

 • zf26f4hzeq484cau

  iPhone makkelijke prooi voor botnets

  Onderzoekers hebben duizenden iPhones en Android smartphones besmet om aan te tonen hoe kleuterlijk simpel het is om kwaadaardige applicaties te verspreiden op deze platformen.

  10 mrt 2010

 • 1mkspb9si7j7wkrx

  Nieuw lek in IE 6 en 7 wordt actief misbruikt

  Microsoft waarschuwt in een Security Advisory voor een nieuw lek in Internet Explorer, dat op dit moment al wordt misbruikt door hackers.

  10 mrt 2010

 • c8p6f42mbhwbkrrw

  Google Chrome OS Netbook is 'knoerthard' beveiligd

  Google’s Chrome OS Netbooks zullen een aantal ingebouwde beveiligingstechnologieën bevatten die gebruikers zullen beschermen tegen malware en andere bedreigingen.

  09 mrt 2010

 • fxearrmkpi7wnypq

  'Microsoft maakt inbreuk op privacy'

  Privacy activist Lauren Weinstein ageert tegen de nieuwe Windows validatie techniek Windows Activation Technologies (WAT). Het feit dat Windows 7 plotseling een jaar na installatie niet meer als 'genuine' bestempeld wordt vindt hij een onacceptabele inbreuk op de privacy.

  16 feb 2010

 • 6h9s3f4yfiskx38v

  De Zeus Trojan is terug

  Internetbeveiligingsbedrijf Websense waarschuwt voor een nieuwe dreiging die bedoeld is om informatie te stelen van militaire organisaties en overheidsinstanties met behulp van de Zeus Trojan ofwel Zbot.

  15 feb 2010

1x1 pixel