De updates zullen dinsdag 5 oktober worden verspreid. De updateronde die elk kwartaal gedaan wordt is daarmee naar voren geschoven, want deze zou eigenlijk 12 oktober plaats hebben.

Patches

De programmatuur waar patches voor komen zijn Reader 9.3.4 voor Windows, Macintosh en Unix, Acrobat 9.3.4 voor Windows en Macintosh en Reader 8.2.4 en Acrobat 8.2.4 voor Windows en Macintosh. Vorige week bracht Adobe al een patch uit die gerelateerd is aan dit lek voor Adobe Flash Player 10.1.82.76. Het lek van Reader en Acrobat werd drie weken geleden ontdekt. De patches voor de lekken zijn een week naar voren geschoven. PC’s zouden volledig kunnen worden overgenomen via de kwetsbaarheid.

Vizier op Adobe

Adobe brengt steeds frequenter patches uit, omdat hackers erg vaak gebruik maken van gaten in de populaire programma´s van het softwarebedrijf. Er gaan zelfs stemmen op om maar helemaal te stoppen met het PDF-formaat zelf, vanwege de vele gaten. Anderen zijn echter sterk van mening dat het aan Adobe zelf ligt.

Volgens beveiligingsexperts die tezamen kwamen op de Virus Bulletin 2010 conferentie, is de grootste focus van hackers verschoven van Operating Systems naar software zoals die van Adobe.

Bron: Techworld