De laptop met de gegevens werd gebruikt door een werknemer van EDS, dat de procesafhandeling doet voor de pensioenregeling van Ahold USA.

Na een binnenlandse vlucht van de werknemer, bleek dat de laptop – die wel was ingecheckt – de plaats van bestemming niet had bereikt. Het is onbekend van hoeveel mensen de laptop gegevens bevatte.

Een zegsman van Ahold USA bevestigt dat het bedrijf gepensioneerden heeft geïnformeerd over het incident. Volgens de woordvoerder was de laptop beveiligd met een wachtwoord. De laptop zou een bestand met daarin de persoonlijke gegevens van gepensioneerde werknemers en enkele ex-werknemers bevatten.

Een zegsvrouw van Electronic Data Systems (EDS) bevestigt dat een van hun laptops inderdaad is zoekgeraakt nadat deze – volgens het bedrijf op aandringen van de luchtvaartmaatschappij – was ingecheckt.

EDS benadrukt dat het afgeven van laptops in strijd is met de regels van het bedrijf en dat er maatregelen tegen de bewuste werknemer zijn genomen. Het is niet bekend of deze werknemer, die overigens niemand had geïnformeerd over het verlies van de loptop, nog bij EDS werkt. Bron: Techworld