Paul Baccus, een senior beveiligingsonderzoeker bij Sophos, vroeg tijdens zijn presentatie of het PDF-formaat eigenlijk afgeschaft zou moeten worden. Ongeveer 97% van de aanwezige onderzoekers is deze mening toegedaan. Er zou een nieuwe, veiligere standaard ontwikkeld moeten worden.

Adobe = Microsoft

Baccus vroeg ook of er wellicht mensen van Adobe in de zaal zaten. Daarop riep iemand gevat van achterin de zaal “Natuurlijk niet, dit is een beveiligingsconferentie!”

Hoewel de uitslag van de stemmingsronde niet officieel is, blijft het volgens Graham Cluley, senior technology consultant van Sophos, opmerkelijk en een teken aan de wand. De bezorgdheid over de beveiliging van Adobe neemt blijkbaar nog steeds toe, na diverse aanvallen op hun producten.

“Adobe neemt wel maatregelen, maar ze worden steeds meer als het nieuwe Microsoft gezien”, beweert Cluley. “Microsoft is de laatste tijd erg vooruit gegaan op het gebied van beveiliging. Mede daardoor gaan de hackers nu achter Adobe aan, want hun software is bijna net zo wijdverspreid als Windows.

Het is feest, tralala

De Virus Bulletin 2010 conferentie telt 600 deelnemers en heeft op het moment van schrijven nog plaats. Er wordt over gepraat dat sociale netwerken steeds vaker doelwit zijn, en er wordt nog gepraat over de aanval van de Stuxnet-worm op de Iraanse kerncentrale. In de avond hebben kunnen de beveiligingsonderzoekers gelukkig wat licht amusement consumeren. “Dit jaar hebben we schaken en dammen. Jaja, wij weten hoe je een feestje bouwt!”, aldus Cluley.

Bron: Techworld