Veel bedrijven maken gebruik van VPN's om hun bedrijfsnetwerk en bedrijfscomputers te beveiligen, terwijl anderen via een VPN op afstand toegang hebben tot netwerkresources die fysiek niet in de buurt zijn.

Dit zijn de beste VPN's voor bedrijven en gebruikers die bereid zijn te betalen voor een uitgebreide VPN-dienst.

1. Total VPN

Total VPN verbergt je IP-adres volledig en garandeert dat je browsergeschiedenis niet wordt getraceerd. Total VPN is beschikbaar voor iPhone, iPad, Windows, Mac en Android.

Daarbij biedt Total VPN ook bescherming van versleutelde data aan wanneer je aan het browsen bent op open en gedeeltelijk beveiligde netwerken.

Adviesprijs: Gratis versie beschikbaar; verder € 6,80 per maand.

2. Buffered

Buffered VPN verzekert je van anoniem browsen zonder browsertracking, privé-IP-adressen en versleutelde e-mails. Deze VPN kan verbinding maken met 30 servers zonder dat je je zorgen hoeft te maken om bandbreedtebeperkingen.

Adviesprijs: € 6,80 per maand .

3. NordVPN

De servers van NordVPN werken onder de jurisdictie van Panama, wat inhoudt dat internetproviders niet verplicht zijn internetactiviteit te traceren of data op te slaan.

NordVPN heeft bovendien een automatische 'kill switch' die gevoelige informatie en servers in 49 verschillende landen wereldwijd beschermt.

Adviesprijs: € 4,50 per maand.

4. Hide My Ass! Pro VPN

Hide My Ass! (HMA), van AVG verbergt je IP-adres, verzekert je van trackerloos browsen en is bijzonder trots op z'n eigen uitmuntende technische medewerkers die helpen met de installatie.

HMA biedt een veilige verbinding via verschillende servers over de hele wereld, met gemakkelijke beschikbaarheid omdat er geen apart bladervenster nodig is om je online locatie aan te passen.

Adviesprijs: € 9,- per maand of € 5,60 per maand voor een jaarabonnement.

5. CyberGhost

CyberGhost wordt door meer dan 3,5 miljoen mensen gebruikt en biedt een kwalitatief hoge versleuteling, regelmatige software-updates en een behulpzame klantenservice. Bovendien heeft dit VPN een auto-protect-functie die direct bescherming biedt wanneer een nieuwe Wi-Fi- of internetverbinding is gemaakt.

Dit VPN heeft meer dan 600 servers, en kan verbinding maken met meer dan 30 landen vanaf je iPhone of Android.

Adviesprijs: Gratis versie beschikbaar; € 4,25 per maand voor de Premium-versie; € 6,60 per maand voor Premium Plus.

6. AirVPN

Net als de andere VPN's uit dit rijtje verbergt AirVPN je online locatie, beloven ze je internetactiviteit niet te traceren en maken ze gebruik van een OpenVPN-protocol. Volgens hun eigen website wordt OpenVPN 'bestuurd door activisten en hacktivisten voor een onbevooroordeeld netwerk met respect voor privacy en zonder censuur.' Hoewel dit voor sommige bedrijven iets te kaal is, zorgt de op maat gemaakte VPN wel voor meer controle.

Adviesprijs: € 7,- per maand.

7. IPVanish

Met IPVanish kan je verbinding maken met 60 landen, je IP-adres verbergen en je internetactiviteit wordt niet getraceerd en er worden geen persoonlijke databestanden bijgehouden.

IPVanish geeft ongelimiteerde bandbreedte, 24 uur per dag klantenservice en een relatief simpele gebruikersinterface.

Adviesprijs: Rond de € 5,60 per maand.