Dat blijkt uit een onderzoek van nCircle onder 257 professionals. Maar liefst 57 procent gaf aan dat de iPhone het grootste beveiligingsrisico met zich meebrengt. Google Android komt op de tweede plaats, op een straatlengte afstand van de iPhone. 39 procent ziet in dat mobiele besturingssysteem het grootste gevaar. Daarna volgen Blackberrry en Nokia.

Absolute minimum

Andrew Storms van nCircle zegt dat men het er over eens is dat Apple slechts het absolute minimum doet aan bedrijfsbeveiliging. “We hebben geen enkele nieuwe feature van Apple gezien voor het beveiligen van bedrijven sinds ze in de zomer van 2009 nieuwe hardwarematige encryptie introduceerden, die overigens bijna direct werd omzeild”, zegt hij.

Het goede nieuws is dat het steeds beter begint door te dringen tot bedrijven dat smartphones een risico met zich meebrengen. In 58 procent van de gevallen heeft men een beveiligingsbeleid voor smartphones. En in een indrukwekkende 65 procent van die gevallen wordt daar de hand in gehouden.

Gehackt

De iPhone is deze week ook de enige smartphone die op de Pwn2Own wedstrijd is gehackt. Een anonieme hacker wilde zijn geluk nog beproeven op het Nokia besturingssysteem, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd. Android en Blackberry werden niet aangevallen.

Bron: Techworld