De fout in de 3.6.7 versie, die afgelopen woensdag uitkwam, was twee dagen later te repareren met Firefox 3.6.8. Directeur Mike Beltzner van Firefox omschreef het probleem als “een stabiliteitsprobleem dat effect had op bepaalde webpagina’s met ingebedde plug-ins”.

Lek

In bepaalde gevallen konden eigenschappen van parameters van een plug-in voortijdig worden vrijgegeven. Daardoor zou een incorrecte verwijzing in de programmacode Firefox blootstellen aan potentiële aanvalscode. Daardoor zouden hackers de controle kunnen krijgen over het geheugen.

Freeze

Veel gebruikers klaagden na het uitvoeren van de 3.6.7 update over het vastlopen van sites waar de Flash Player plug-in in gebruik is. Zo kon men geen YouTube films bekijken. Wanneer de video zou moeten starten, hing Firefox direct. De enige optie zou dan nog zijn om Firefox via taakbeheer af te sluiten. De klachten op het Mozilla support forum waren niet van de lucht en behelsden uitingen als “dit zuigt”.

Niet de eerste keer

Het is al de tweede keer in twee maanden dat zoiets gebeurt met een Firefox update. De vorige was de update naar 3.6.4, waardoor men het populaire Facebook-spel Farmville niet meer kon spelen.

De oudere Firefox 3.5 browser heeft geen last van de ‘dangling pointer crash’. Gebruikers kunnen updaten naar Firefox 3.6.8 door de nieuwe browser te downloaden, of door op ‘help’ en ‘controleren op updates’ te klikken.

Bron: Techworld