Om precies te zijn gaat het om Service Packs voor zowel Forefront Security for SharePoint (SP3) en Forefront Security for Exchange Server (SP2). Beide updatepakketten bieden, bijna vanzelfsprekend, een uitgebreide lijst van bugfixes en een paar nieuwe functies.

Voor FFS for SharePoint biedt de derde SP eindelijk de mogelijkheid om grote gecomprimeerde bestanden, die niet gescand kunnen worden door te laten. Voorheen werden die bestanden door de ietwat overijverige software direct verwijderd, dikwijls ten onrechte. Nog steeds is dat de standaardinstelling, maar met de nieuwe "SkipLargeCompressedFileDeletion"-key voor het register kan het nu uitgeschakeld worden. Ook nieuw is het notificatiesysteem voor updates aan de scanning engines, waarbij beheerders ook een stappenadvies krijgen om de software actueel te houden.

For Exchange Server

Die laatste functie is ook ingebouwd in SP2 voor FFS for Exchange Server. Die heeft nu ook counters toegevoegd, zodat je eindelijk een overzichtje kan bijhouden van bijvoorbeeld het aantal gescande bestanden.

Forefront is de securitykapstop waaraan Microsoft in het vervolg al zijn zakelijke securitypakketten hangt. De framework is intiem verweven met Active Directory, wat uiteraard het belangrijkste selling point is voor de Reus van Redmond.

Geneva

Naast de Service Packs heeft Microsoft iets minder recent een tweede bèta uitgegeven voor 'Geneva', de codenaam voor nieuwe authenticatiesoftware die het bedrijf gaat uitbrengen voor Clouddiensten. Geneva is een aanvulling op Cloud-OS Azure. Nieuw aan Geneva zijn onder meer ondersteuning voor SAML 2.0.

Voor oudere omgevingen (Exchange 2003 en Exchange 2000) zijn geupdate trialversies verschenen voor Antigen voor Exchange met de bijbehorende Spam Manager.

Bron: Techworld