De Chrome browser krijgt een restyle om de zakenwereld beter te kunnen bedienen. Admins kunnen daardoor straks veel meer controle uitoefenen op de browsers van gebruikers.

De browser was in eerste instantie meer op individuen gericht en niet op bedrijven, net als bijvoorbeeld Android. Dat laatste platform is recent ook getracht aantrekkelijker te maken voor zakelijk gebruik met functies als Microsoft Exchange ondersteuning.

Beheerfuncties

Het resultaat van de inspanningen voor beheerders zijn te bewonderen op Google’s Chrome administrative information website. Er zijn quick-start guides te vinden voor admins, policy templates om groepspermissies in te stellen en een lijst van te tweaken intstellingen die geforceerd kunnen worden door policies.

De beheerder kan deze instellingen bijvoorbeeld gebruiken om bepaalde plug-ins te blokkeren, de standaard home page in te stellen, synchronisatiediensten onmogelijk te maken en automatische updates uit te zetten of bepaalde intervallen te forceren wanneer er op updates gecheckt wordt.

Meer zakelijke adoptie

Chrome heeft tientallen miljoenen gebruikers inmiddels. De zakelijke ondersteuning zou kunnen helpen om dat aantal nog hoger te maken en de ambitie van Google om het web een krachtigere basis voor applicaties te maken, naast slechts webpagina’s bezoeken.

Zelfs met de verbeterde beheerondersteuning staat IT personeel echter nog altijd niet bekend om hun enthousiasme in het adopteren van nieuwe software. Dat conservatisme komt voort uit de angst dat interne applicaties dan wellicht niet meer werken, gebruikers het niet meer snappen en andere inefficiënte complicaties die kunnen komen kijken bij het vervangen van software. De nieuwe functies waarmee beheerders het gedrag van Chrome beter kunnen sturen maakt het echter wel een stuk aantrekkelijker, zij het misschien pas op wat langere termijn.

Bron: Techworld