Internet Explorer 6 wordt nog steeds veel gebruikt, dus blijven veel ontwikkelaars de browser nog ondersteunen. Google stopt hier nu mee, aldus Rajen Sheth, productmanager van Google Apps, op het enterprise Googleblog.

Het web heeft zich de laatste tien jaar ontwikkeld van een verzameling simpele text-pagina's tot pagina's met interactieve applicaties met video en voice, schrijft hij. Oudere browsers kunnen de nieuwe features niet meer aan. Daarom begint Google met het uitfaseren van support voor Internet Explorer 6, om te beginnen bij Google Docs en Google Sites. Vanaf 1 maart kan het dus zijn dat mensen met oudere browsers problemen gaan ondervinden.

De aankondiging komt twee weken nadat bekend werd dat Google gehackt was door een lek in IE6. Misschien was dat de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Doordat Google stopt met de ondersteuning voor de browser, hoeft die waarschijnlijk ook niet meer binnen het bedrijf gebruikt te worden en moeten aanvallers andere wegen zien te vinden om binnen te komen.

Volgens Statcounter ligt het marktaandeel van IE6 nog boven de 13 procent. Bron: Techworld