McAfee heeft het eerste praktijkvoorbeeld van dit zogenoemde 'smishing' ontdekt. Volgens David Rayhawk van de antivirusmaker is sms-phishing een van de recente voorbeelden van methoden die hackers gebruiken om gsm's en handhelds met malware te infecteren om zo toegang te kunnen krijgen tot bedrijfsnetwerken.

In een blogposting geeft McAfee meer details over de door hen ontdekte nieuwe phishingtactiek. Per sms wordt een link naar een mobiele telefoon verzonden. Als de ontvanger de bewuste link opent, wordt met de mobiele browser een Trojaans paard gedownload.

Deze Trojan maakt het mogelijk voor kwaadwillenden om gsm's met internetfunctionaliteit op afstand te besturen. Het eerste praktijkvoorbeeld dat Mcafee ontdekte betrof een sms die afkomstig leek van een Amerikaandse datingsite.

In het bericht wordt gesteld dat de ontvanger is geabonneerd op een datingservice die dagelijks twee dollar kost. De afmeldlink in de sms leidt vervolgens tot de installatie van het Trojaans paard. Bron: Techworld