Dit blijkt uit een internationaal onderzoek door de Economist Intelligence Unit in opdracht van Symantec. Uit het onderzoek blijkt dat zorgen over beveiliging het grootste obstakel zijn voor de acceptatie en uitrol van zakelijke mobiele technologie.

Behalve de veiligheid, noemt 47 procent van de respondenten ook de kosten en complexiteit een obstakel voor ondersteuning van mobiele apparaten.

Hoewel veel bedrijven zich bewust zijn van de it-dreigingen, blijkt dit op mobiel gebied nog maar weinig gevolg te krijgen. Zo heeft 26 procent van de respondenten de veiligheidsrisico's van smartphones in kaart gebracht en beschikt slechts 9 procent over een infrastructuur die ook de mobiele toegang dekt.

10 Procent van de bedrijven heeft überhaupt geen beveiliging voor mobiele apparatuur en 39 procent geeft mobiele gebruikers ad-hoc toegang tot het bedrijfsnetwerk.

Volgens Symantec is het slechts een kwestie van tijd voordat het een keer fout gaat. "De gevaren waaraan mobiele gegevens blootstaan zullen met de groei van mobiele netwerken alleen maar groter worden, omdat ze een steeds aantrekkelijker doelwit vormen voor criminelen", licht Symantec-beveiligingsspecialist Tom Welling toe.

"Als een zakelijk apparaat wordt gehackt kan dat een grote inbreuk op de vertrouwelijkheid betekenen aangezien gevoelige telefoonnummers en afspraken op straat komen te liggen", aldus Welling. Bron: Techworld