Microsoft heeft de Windows Service Pack Blocker Tool Kit geüpdate. SP1 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2 kan net als voorgaande Service Packs van oudere Windows versies geblokkeerd worden. Wanneer de software in het RTM stadium is, zal het SP eerst met Windows Update meegaan en later via Automatic Update.

Eerst testen, dan geloven

Gebruikers die het SP niet willen, kunnen Automatic Updates uitzetten. Veel bedrijven willen echter de Automatic Updates aan houden, maar het Service Pack blokkeren om het hem eerst te testen met alle bedrijfsspecifieke software. Dat kan met de nieuwe versie van de Tool Kit van Microsoft. De tool werkt een jaar lang. Daarna wordt SP 1 alsnog gepusht naar iedereen die Automatic Updates heeft aanstaan, ook al staat het SP geblokkeerd.

De Tool Kit bestaat uit een uitvoerbaar bestand, een script en een ADM template. Deze drie componenten doen uiteindelijk hetzelfde, maar bedrijven kunnen kiezen wat het beste bij ze past.

De ‘final version’ van Service Pack 1 komt in het eerste kwartaal van 2011 uit. Twee maanden voor die release update Microsoft meestal de Service Pack Blocker Tool Kit. We kunnen SP1 dus normaal gesproken aanstaande januari verwachten.

Bron: Techworld