Ondanks een Tweet die de handige tool aankondigde voor Windows 7, komt het programma namelijk helemaal niet naar het platform. Dit tot grote teleurstelling van de gebruikers die er, volgens de blogpost waar de Tweet naar linkt, ernstig naar uitkijken.

Ongelukkige mus

De reacties van de gebruikers variëren van teleurgesteld tot pisnijdig. De verontwaardiging dat Microsoft ze eerst blij maakt met een dode mus en vervolgens een stel whitepapers door de strot duwt overheerst. De whitepapers geven volgens Microsoft uitleg over waar het grootste deel van de functionaliteit van Steady State standaard in Windows 7 te vinden is.

Dat moeten gebruikers echter wel zelf handmatig uitvogelen met de whitepapers die via de blog verkrijgbaar zijn. De gebruikers zelf lijken echter gewoon een simpele GUI te willen voor de gewenste functionaliteit en willen niet veel tijd steken in allerlei handleidingen om hetzelfde te bereiken als wat ze eerder met een paar handige vinkjes konden doen.

XP en Vista

Windows Steady State bestaat al enige jaren voor Windows XP en Vista. Het stelt de beheerder in staat om computeromgevingen te beheren in bijvoorbeeld. scholen, bibliotheken en internetcafés. Plaatsen waar iedereen toegang heeft dus.

De populaire toolkit maakt het makkelijk om automatisch alle aanpassingen die gebruikers aan een pc hebben gedaan ongedaan te maken. Ook kan het bureaublad volledig worden geblokkeerd om toegang tot bepaalde applicaties te blokkeren en te controleren welke instellingen aangepast kunnen worden. Als systeembeheerder van publieke omgevingen wil je natuurlijk liever niet dat gebruikers documenten, laat staan eventuele malware, naar de systemen kunnen schrijven.

Bron: Techworld