De Mobile Security Specification, die ontwikkeld werd door de Trusted Computed Group (TCG), moet de basis vormen voor een nieuwe generatie veilige, moeilijk te kraken telefoons.

De specificatie, die al jarenlang in ontwikkeling is, wordt gesteund door telecombedrijven als Nokia, Samsung en France Telecom. Zij zullen de specificatie naar verwachting inbouwen om belangrijke onderdelen van de telefoon – zoals het besturingssysteem – af te schermen.

Informatie wordt volgens de nieuwe specificatie opgeslagen in een afgesloten gedeelte van de telefoon, de zogeheten mobile terminal module (mtm). Dit gedeelte is te vergelijken met de trusted platform module (tpm) op een pc.

Een van de voordelen van de nieuwe specificatie is dat mobiele telefoons dienst kunnen gaan doen als elektronische portemonnee. Een ander voordeel is dat netwerkoperators telefoons kunnen blokkeren als deze gestolen zijn.

De specificatie, die op 13 september op de CTIA show in Los Angeles wordt gepresenteerd, zal eveneens op internet worden gezet, aldus een beveiligingsdirecteur bij Nokia. Bron: Techworld