De Amerikaanse flash-geheugenfabrikant wil dit realiseren door een beveiligingschip te integreren met zijn flash-chip die door handsetfabrikanten wordt gebruikt.

De nieuwe chip, genaamd Spansion Multi Chip Package, gebruikt encryptie, authenticatie, willekeurige nummers en andere beveiligingsfuncties om aanvallers buiten te houden.

Spansion heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe beveiligingstechnologie. Omdat de beveiliging wordt toegevoegd aan het geheugen – en niet als extra softwarelaag op de handset – verwacht het bedrijf dat het moeilijker te kraken is.

De chip kan volgens de fabrikant met elke chipset of besturingssysteem worden gebruikt en zal in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen voor de fabrikanten van mobiele telefoons.

Behalve het beveiligen van de gegevens op een telefoon, stelt Spansion ook dat zijn chip geschikt is voor financiële doeleinden en gebruikt zou kunnen worden als mobiele portemonnee.

Overigens zal de nieuwe chip een speciaal mechanisme bevatten om de sim-kaart van een mobiele telefoon onbruikbaar te maken als deze wordt gestolen.

Spansion is ontstaan na een joint venture tussen AMD en Fujitsu. Naar eigen zeggen is het bedrijf de grootste fabrikant ter wereld die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van flash-geheugenproducten. Bron: Techworld