De hack werd woensdag gedemonstreerd door David Maynor (onderzoeker bij Internet Security Systems) en Jon Ellch, een student computerbeveiliging, tijdens de Black Hat USA-conferentie.

In een videodemonstratie toonden de experts hoe zij met geavanceerde hackingtools bestanden op een Macbook met wifi konden toevoegen en verwijderen.

Maynor benadrukt dat Apple niet de enige fabrikant is waar dit mogelijk is. Ook Windows en Linux kunnen in combinatie met bepaalde wifi-kaarten worden gehackt.

Eind juni maakten de beveiligingsonderzoekers hun ontdekking al wereldkundig, zonder in detail te treden over de technische aspecten hiervan. Wel maakten ze toen bekend dat ze met open-sourcehacktool Lorcon (Lots of radio connectivity) draadloze packets hebben losgelaten op draadloze kaarten om fouten in de drivers te vinden.

Hackers gebruiken deze techniek, genaamd fuzzing, om programma's te laten crashen. De onderzoekers hebben op deze manier diverse lekken in wifi-drivers ontdekt.

"Dit is het digitale equivalent van een drive-by shooting", aldus Maynor destijds. Meer dan de helft van de ontdekte lekken kan volgens de experts worden misbruikt nog voordat er verbinding is met een netwerk.

Maynor en Ellch zeggen met Apple samen te werken om de problemen te verhelpen. Het is niet bekend of de eerder deze week uitgebrachte Centrino-patches van Intel de door de onderzoekers ontdekte lekken dichten. Bron: Techworld