De hack zal begin augustus tijdens de Black Hat USA 2006-conferentie worden gedemonstreerd door David Maynor (onderzoeker bij Internet Security Systems) en Jon Ellch, een student computerbeveiliging.

Maynor en Ellch hebben met de open-sourcehacktool Lorcon (Lots of radion connectivity) draadloze packets losgelaten op draadloze kaarten om fouten in de drivers te vinden.

Hackers gebruiken deze techniek, genaamd fuzzing, om programma's te laten crashen. De onderzoekers zeggen op deze manier diverse lekken in wifi-drivers te hebben ontdekt, waaronder één die hen toegang tot een laptop gaf door een fout in een 802.11-driver.

De onderzoekers willen nog geen details vrijgeven over hun aanval, maar vrezen dat hun ontdekking grote gevolgen kan hebben.

"Dit is het digitale equivalent van een drive-by shooting", aldus Maynor. Meer dan de helft van de ontdekte lekken kan volgens de experts worden misbruikt nog voordat er verbinding is met een netwerk.

Volgens Maynor lijkt de wereld van draadloze netwerkdrivers veel op het Wilde Westen van vroeger. Volgens de onderzoeker komt dit deels doordat de makers van dergelijke drivers veelal geen oog voor beveiliging hebben. Bron: Techworld