De wachtwoord wisselweek is een initiatief van de overheid. Op de site kan men gegevens invullen zoals ‘eerste liefde’, ‘streefgewicht’ en ‘favoriete film’ om zo een sterk wachtwoord te genereren. Delen van de antwoorden op de vragen worden daarbij samengevoegd. Verder staan er nog tips op de site over het gebruik van wachtwoorden en wat veilige en onveilige wachtwoorden zijn.

Cybersecurity maand

In de Verenigde Staten heeft men de maand oktober tot Cybersecurity Awareness Month gebombardeerd. Men heeft daarbij de campagne 'Stop. Think. Connect.' in het leven geroepen. De Amerikanen vergelijken het online bestaan met het oversteken van de weg. Je moet immers ook eerst naar links en rechts kijken voor je de weg oversteekt. Datzelfde geldt voor de digitale snelweg, volgens de Yanks.

Op de site staan verder vele tips waarmee je een goede webburger kan worden. Zoals het Amerikanen betaamd, hebben ze ook een stukje entertainment ingebouwd. Dat zijn twee filmpjes die gebruikers op cyberbeveiliging moeten attenderen en vooral onderstaand filmpje is redelijk hilarisch.

Obama

Verder heeft President Barack Obama zelfs een officiële proclamatie geschreven voor de Cybersecurity Awareness Month. Hij roept alle Amerikanen in de proclamatie op om de gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen om onze netwerken te beveiligen.

Bron: Techworld