Begin vorige week stelde Symantec nog dat het zijn nieuwe pakket 29 mei zou introduceren. De fabrikant laat nu echter weten dat dit niet is gehaald.

De zakelijke versie, genaamd Symantec Mobile Security 5.0, wordt pas in juni verwacht. Thuisgebruikers moeten zelfs wachten tot december als de consumentenversie genaamd Norton Mobile Security for Smartphones wordt geïntroduceerd.

Op korte termijn zal Symantec een publieke bèta van de software ter beschikking stellen via zijn website.

Vorige week waarschuwde Symantec nog dat mobiele apparaten bij veel bedrijven een ondergeschoven kindje lijken.

Volgens de beveiligingsfabrikant is menig bedrijf zich bewust van de gevaren voor hun desktops, maar beseffen ze niet dat hackers hun oog al hebben laten vallen op de mobiele wereld.

De fabrikant verwacht dan ook een stortvloed aan verschillende soorten aanvallen op het mobiele platform. "Sinds de eerste mobiele dreiging van enkele jaren geleden, zijn de aanvallen geëvolueerd", aldus Khoi Nguyen, productmanager mobiele beveiliging bij Symantec, vorige week.

"Deze aanvallen zijn echt en mensen hebben er vandaag de dag last van. De dreigingen evolueren sneller dan dit het geval is geweest bij pc's. De aanvallers liggen op de loer", stelde Nguyen. Bron: Techworld