Met zes bulletins waarvan drie kritiek doet Microsoft het voor Patch Tuesday deze maand iets rustiger aan dan vorige maand. Toch is het veel voor het traditioneel rustige november. Vier van de updates komen uit voor Windows, terwijl twee updates Office betreffen. Naast de drie kritieke updates brengt Microsoft nog drie updates die als 'important' zijn neergezet, het tweede gevaarniveau.

Zoals altijd is de vooraankondiging gespeend van details. Voor de tweede keer op rij wordt ook gesteld hoeveel patches systeembeheerders voor hun kiezen krijgen. De zes updates bieden soelaas tegen in totaal 15 kwetsbaarheden.

Opvallend is dat de eerste bulletin alleen geldt voor Windows Server 2008 en Windows Vista. Bulletin 3 geldt voor alle nog ondersteunde versies van Windows, tot en met Windows Vista/Server 2008. Geen van de patches gelden voor Windows 7.

De twee Office-updates zijn als important aangemerkt, en dichten gaten in Excel en Word. Het gaat dan om de oudere versies van Word voor de pc (Word 2002 en Word 2003) en Office 2004 en 2008 voor de Mac. De Excel-patches gelden ook voor die varianten, plus nog Excel 2007. Bron: Techworld