Flitsers.Mobi

Flitsers.mobi is een zeer uitgebreide app die je onderweg op de hoogte houdt van snelheidscontroles, files. Verder kan de app worden gebruikt als navigatiesysteem. Deze laatste functie is dan wel niet heel uitgebreid, maar is erg handig omdat hiermee twee losse apps worden gecombineerd in één. Doordat de community achter Flitsers.mobi erg groot is, is de betrouwbaarheid van de updates erg groot. De interface van Flitser.Mobi is helaas niet bijzonder gebruiksvriendelijk, waardoor het niet erg verantwoord is om deze tijdens het rijden te gebruiken.

+ Betrouwbaar

+ Veel functies

- Interface

Prijs: €2,39

Download Flitsers.mobi voor iPhone, of bekijk de mobiele website voor andere platformen.

Volgende pagina: FlitsDog

FlitsDog

Bij het openen van Flitsdog springt direct de mooie en overzichtelijke interface in het oog. Hierop wordt enkele weergegeven wat echt relevant is voor het ontwijken van de mobiele flitsers. Hierbij moet wel worden gezegd dat FlitsDog enkel waarschuwt voor mobiele flitsers en je voor de vaste flitspalen en trajectcontroles dus nog steeds zelf alert moet zijn. Een groot voordeel aan FlitsDog is dat de app automatisch in werking treedt wanneer je in de auto stapt en automatisch weer uit gaat als je op je bestemming bent aangekomen. Hierdoor heb je geen omkijken naar de app en bespaar je bovendien op je accu.

+ Interface

+ Automatische in- en uitschakeling

- Alleen mobiele flitsers

Prijs: 2,99

Download FlitsDog voor de iPhone.

Volgende pagina: Flitsmeister

Flitsmeister

Flitsmeister lijkt qua functionaliteit heel erg tussen de eerder genoemde apps in te kruipen. De app biedt houdt je op de hoogte van zowel flitsers als files en heeft bovendien een ingebouwde sectie met nieuws over het verkeer. Flitsers worden aangegeven voor het traject waar je op rijdt en favoriete routes. Zo weet je ver van tevoren al of je een flitser kan verwachten op je route. Flitsmeister heeft, net als Flitsdog, de mogelijkheid om automatisch in- en uit te schakelen. De interface van de app is beter dan die van Flitsers.mobi, maar nog steeds niet echt gebruiksvriendelijk voor gebruik onderweg.

Flitsmeister is tijdelijk gratis te downloaden in de AppStore.

+ Automatisch in- en uitschakelen

+ Favoriete wegen toevoegen

- Interface

Prijs: Gratis (tijdelijk)

Download Flitsmeister voor iPhone of Android.

Conclusie

Alhoewel de flitsverklikkers in de basis niet heel veel van elkaar verschillen, zijn er toch enkele belangrijke verschillen te vinden tussen de grootste spelers. Ben je op zoek naar een app die er gelikt uitziet en ben je enkel op zoek naar mobiele flitsers, dan is FlitsDog een goede keuze. Wil je met je flitsverklikker veel meer dan alleen boetes voorkomen, dan is Flitsers.mobi de app die je moet hebben. Ben je nog niet zo overtuigd van de werking van de deze apps, dan kan je nu gratis aan de slag met Flitsmeister.

Bron: AppFish