Daarnaast is het ook nog eens makkelijk om te schakelen tussen de toetsenborden. Nadat je degene installeert die je wilt gebruiken, kun je ze enablen bij ‘instellingen’ bij ‘taal en toetsenbord’. Om van het ene toetsenbord naar het andere te schakelen, doe je een ‘lange druk’ in het tekstvlak. Kies vervolgens voor ‘invoermethode’ in het ‘tekst bewerken’-menu dat naar voren komt en kies toetsenbord.

Graffiti voor Android

Als je een die-hard Palm-gebruiker bent die nu een Android-telefoon heeft aangeschaft, hoef je je Graffiti-vaardigheden nog niet overboord te gooien. Lekker tekenen met het vingertje dus, net als op de basisschool. En als je genoeg kaligrafische kwaliteiten toont, krijg je een stickertje.

Prijs: Gratis Ontwikkelaar: Access

MessagEase

Als je een Windows Mobile-gebruiker bent die MessageEase handig vond, dan heb je geluk. Hij is er nu voor Android. Het is even wennen als je het nog niet kent, maar het idee is om tekens die minder vaak gebruikt worden met een aparte handeling uit te voeren. Swipe bijvoorbeeld naar boven vanaf de ‘r’ voor hoofdletters en vervolgens naar links vanaf ‘r’ voor een grote ‘M’.

Prijs: Gratis Ontwikkelaar: Exideas

Swype

Met Swype kun je met je vinger over het scherm slepen van letter naar letter en zo woorden spellen. Op veel smartphones met Android is het standaard geïnstalleerd. Er is inmiddels een bèta van Swype op de site. Hij staat helaas niet op Android Market. Versie 2.0 heeft een dicteer-functie. Je kunt met de nieuwe versie dan ook door elkaar heen swipen, typen en dicteren. Hoofdletters zijn mogelijk met de Shift-toets, maar ook door

Prijs: Gratis Ontwikkelaar: Swype

Vlingo Virtual Assist

Vlingo is een gratis dicteerprogramma. Het werkt beter dan het dicteerprogramma van Google. De toetsenbord layout is gelijk de standaard layout van Android, op de dictatietoets na.

Prijs: Gratis Ontwikkelaar: Vlingo

WiFi KeyBoard

Als je achter je PC zit, kun je met WiFi KeyBoard de tekst intikken op je vertrouwde toetsenbord in je browser. Deze stuurt het dan via WiFi naar je Android telefoon als je telefoon en je PC op hetzelfde WiFi netwerk zitten.

Prijs: Gratis Ontwikkelaar: Ivan Volosyuk

Smart Keyboard Pro

Smart Keyboard Pro biedt 55 verschillende invoermethodes, woordenboeken voor 25 talen, skins voor veelvoorkomende Android toetsenborden en andere zoals die van de iPhone. Daarnaast zijn er nog allerlei kleine functies die verrassend handig kunnen zijn. Zo is er ondersteuning voor multitouch en het vergroten van de hit radius van de meest voor de hand liggende volgende toetsen.

Prijs: €1,99 Ontwikkelaar: Dexilog