We beginnen in omgekeerde volgorde en werken toe naar de nummer 1 in nut en bruikbaarheid.

7. Google Docs (gratis)

In Google Play

Eigenschappen: Lezen en bewerken van teksten, spreadsheets, presentaties en pdf's die zijn opgeslagen op je Google Docs account. Je kunt ook nieuwe teksten en spreadsheets maken, maar geen presentaties.

Opvallende extra's: Je kunt afbeeldingen bekijken die je hebt geüpload naar je Google Docs account.

Interface voor knippen en plakken: Als je dubbeltikt op tekstgedeelten kun je deze markeren. Na de passage een keer kort aan te raken, opent een menu met verschillende opties voor bewerking.

Conclusie: Je kunt geen Office documenten uploaden naar je Google Docs account met deze app, hoewel je wel afbeeldingen kunt uploaden. Kennelijk is het voornamelijk een hulpmiddel voor de Google Docs site: je zult dus eerst je documenten moeten uploaden naar de site, waarna je ze met deze app kunt bekijken en zeer eenvoudig bestanden kunt beheren en redigeren.

6. Documents To Go (14,99 dollar)

In Google Play

Eigenschappen: Bekijken, redigeren en maken van teksten, spreadsheets en diapresentaties en het lezen van pdf-bestanden.

Cloud toegankelijkheid: Je kunt documenten rechtstreeks vanuit je Google Docs account laden om deze te bekijken of te bewerken.

Opvallende extra's: Met een gratis app van de ontwikkelaar, DataViz, kun je documenten die zijn gemaakt met Documents To Go synchroniseren tussen je Android apparaat en Windows computer.

Interface voor knippen en plakken: Dubbeltikken om tekst te selecteren, daarna de menuknop indrukken om de keuzes voor de bewerking te zien te krijgen. Het plakken van tekst gaat op dezelfde manier via het menu.

Compatibiliteit met Microsoft Office: Afbeeldingen die waren opgeslagen in .docx-bestanden konden niet worden geladen, net als sommige .ppt-bestanden. Grafieken of plaatjes in .xls of .xlsx-bestanden werden niet getoond.

Conclusie: Karige functionaliteiten en duur voor iets wat niet wordt geleverd.

5. Kingsoft Office (gratis)

In Google Play

Eigenschappen: Bekijken, bewerken en maken van tekst en spreadsheets. Diapresentaties kun je wel bekijken en bewerken, maar merkwaardig genoeg niet maken. Wel kun je pdf's bekijken.

Cloud toegankelijkheid: Je kunt documenten van je Box.net account laden om deze te bekijken en bewerken.

Opvallende extra's: Niets is echt de moeite waard, behalve de prijs.

Compatibel met Microsoft Office: Verschillende .doc, .docx, .ppt en .pptx bestanden laden goed, maar bij Excel (.xls en .xlsx) ging het mis bij het genereren van grafieken en tabellen.

Conclusie: Het is teleurstellend dat je met dit pakket niet bij je Google Docs-bestanden kunt. Ook is de spreadsheet app erg beperkt. De interface voor knippen en plakken doet het daarentegen goed voor een tablet en het is een prima app om je Word- en PowerPoint-bestanden mee te lezen.

4. OfficeSuite Pro (9,99 dollar)

In Google Play

Eigenschappen: Bekijken, bewerken en maken van teksten, spreadsheets en diapresentaties. Bekijken van pdf-bestanden.

Cloud toegankelijkheid: Je kunt documenten rechtstreeks laden van je Google Docs account om deze te bekijken en bewerken.

Opvallende extra's: Het bedrijf achter OfficeSuite Pro, Mobile Systems, verdient extra geld aan de verkoop woordenboek-modules bij hun kantoorpakketten. Vergeleken met andere kantoorpakketten, behalve ThinkFree Mobile voor tablets, heeft de OfficeSuite Pro tekstverwerker verschillende onverwachte functionaliteiten. De spreadsheet app beschikt over een nuttige en eenvoudige tool om grafieken te maken.

Compatibiliteit met Microsoft Office: Grafieken en afbeeldingen in sommige .xls-bestanden werden niet goed weergegeven.

Conclusie: Ondanks de gunstige prijs valt OfficeSuite Pro toch een beetje tegen, vanwege de moeilijkheden bij het laden van Excel-bestanden met afbeeldingen.

3. Quickoffice Pro (14,99 dollar)

In Google Play

Eigenschappen: Bekijken, bewerken en maken van teksten, spreadsheets en diapresentaties en bekijken van pdf-bestanden. Speciaal ontworpen voor tablets.

Cloud toegankelijkheid: Je kunt je documenten laden van Box.net, Dropbox, Google Docs, Huddle, MobileMe of SugarSync.

Opvallende extra's: Je kunt een foto maken met de camera van je Android apparaat en dit bestand toevoegen aan het document of de presentatie waaraan je werkt. Met de taakbalk voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties kun je eenvoudig lettertypen wijzigen en andere veranderingen doorvoeren.

Interface voor knippen en plakken: Dubbeltikken om tekst te selecteren, waarna de taakbalk automatisch een aantal keuzes voor verdere bewerking geeft.

Compatibiliteit met Microsoft Office: Zonder enig probleem konden we alle Office documenten laden waarmee we hebben getest (.doc, .docx, .ppt, .pptx, .xls en .xlsx formaten).

Conclusie: Dankzij de prima compatibiliteit met Microsoft Office formaten, de mogelijkheid om je documenten van verschillende clouddiensten binnen te halen, slim knippen en plakken en één taakbalk voor de drie kantoor apps is dit een serieuze overweging waard. Vergeleken met de andere producten is het wel een dure aankoop.

2. Smart Office+ (9,36 dollar)

In Google Play

Eigenschappen: Bekijken, bewerken en maken van teksten, spreadsheets en presentaties. Bekijken van pdf-bestanden.

Cloud toegankelijkheid: Je kunt documenten laden van Dropbox en Google Docs.

Opvallende extra's: Oogstrelende interface met miniaturen van de pagina's uit je document, afgebeeld als een soort carrousel. Het bladeren door de pagina's gaat snel en soepel. Met je Android-toestel gemaakte foto's kun je invoegen in een tekstbestand.

Interface voor knippen en plakken: Dubbelklikken om tekst te selecteren, waarna de taakbalk aan de onderkant van het scherm opent met de bewerkmogelijkheden. Om de tekst te slepen en te verplaatsen, tik je nogmaals waarna een handje wordt verbonden met de geselecteerde tekst.

Compatibiliteit met Microsoft Office: Zonder problemen konden alle Office documenten worden geladen.

Conclusie: De app voor tekstverwerking heeft niet dezelfde formatting functionaliteiten die we in de andere pakketten zagen. De interface met het handje is echter uniek en werkt uitstekend om teksten en plaatjes te verplaatsen op een tablet.

1. ThinkFree Office Mobile (9,99 dollar)

In Google Play

Eigenschappen: Bekijk, bewerk en maak teksten, spreadsheets en presentaties. Bekijk pdf-bestanden. Speciaal ontwikkeld voor Android tablets.

Cloud toegankelijkheid: Toegang tot bestanden in je Google Docs account. Daarnaast geeft de producent, Hancom, gratis 2GB opslagruimte op zijn eigen servers aan gebruikers van dit kantoorpakket.

Opvallende extra's: Met de tekentool kun je grafische aanpassingen maken, zoals de achtergrondkleur of de breedte veranderen. Met de camera van je Android-toestel kun je een foto maken en toevoegen aan je documenten.

Interface voor knippen en plakken: Dubbelklikken om te selecteren, waarna een keuzemenu voor verdere bewerking verschijnt. Verder kun je alles doen door direct op de tekst te drukken, zodat je niet de taakbalk of Androids menuknop hoeft te beroeren.

Compatibiliteit met Microsoft Office: Zonder problemen laden alle Office documenten waarop we hebben getest.

Conclusie: Vanwege de vele mogelijkheden om pagina's vanaf het begin te ontwerpen is dit een uitstekend kantoorpakket, vooral dankzij de tekentool op een tablet. Mede dankzij de compatibiliteit met Microsoft Office documenten en de lage prijs is ThinkFree Office Mobile de beste keus voor bezitters van een Android tablet.